Kinderen en rouw


Kinderen en rouw komt helaas ook voor. Ook zij krijgen te maken met afscheid nemen. We kunnen hen dat helaas niet besparen. Kinderen zijn anders in het verwerken van een verlies van een dierbare. Daar waar ze nu even intens verdrietig zijn, kunnen ze zo omslaan en weer even rustig gaan spelen.
Wanneer een kind afscheid moet nemen van een familielid helpen wij hen door goed te luisteren naar wat zij graag willen. Het is goed om kinderen te betrekken in de voorbereiding van de uitvaart. Misschien willen ze een mooie tekening maken om mee te geven met de overledene of ze willen op de dag van de uitvaart helpen met de bloemen dragen of het aansteken van de kaarsen.

Afscheid van een kind

Afscheid van een kind is een tragische gebeurtenis met een grote impact. Het afscheid nemen van een kind hoort niet, maar toch gebeurt het. Er zijn zoveel emoties en dan moet er ook nog van alles worden geregeld. Wij houden voor u het overzicht en vertellen u wat er allemaal mogelijk is.
In de dagen van het voorbereiden, proberen wij u te ontzorgen en u zo goed mogelijk te begeleiden. Stap voor stap helpen wij u in dit onvoorstelbaar moeilijke proces.

Natuurlijk zijn wij er ook voor broertjes, zusjes of grootouders. Ook zij worden uiteraard in overleg met u als ouders betrokken bij de voorbereiding van de uitvaart. Met elkaar deze dag voorbereiden, is heel belangrijk voor de verwerking die nog komen gaat.