Uw wensen op papier voor na uw overlijden


Vooraf alles op papier

Vooruitdenken omtrent uw overlijden is soms goed. We denken dan niet alleen aan uw wensen omtrent de uitvaart, maar ook over andere zaken. Heeft u bijvoorbeeld een huisdier? Wat wilt u dat er met hem haar gebeurt, wanneer u komt te overlijden? En wat dacht u van uw digitale nalatenschap?
Eigen Stijl uitvaartzorg heeft voor deze verschillende zaken formulieren en handige lijsten opgesteld. Zo heeft u duidelijk op papier staan wat uw wensen zijn. Dit is niet alleen handig voor uzelf, maar ook voor uw nabestaanden.

Wensen omtrent uw uitvaart

Bij het vooruitdenken voor wat betreft uw uitvaart komt best wat kijken. Heeft u er al eens over nagedacht of u bijvoorbeeld begraven of gecremeerd wilt worden? Wilt u rouwkaarten laten verzenden, een advertentie in de krant en bijvoorbeeld bloemen tijdens uw uitvaart?
Dit zijn allemaal zaken waar u rustig over na kunt denken en voor zowel uzelf als uw nabestaanden op papier kunt zetten.
Hiervoor heeft Eigen Stijl uitvaartzorg het Wensenboek ontwikkeld. Hier kunt u alles in aangeven voor wat betreft uw wensen omtrent uw uitvaart. Tevens is het natuurlijk mogelijk een geheel vrijblijvend gesprek met ons in te plannen, waar we wensen kunnen bespreken, maar ook uw vragen kunnen beantwoorden.

Wensen omtrent uw huisdier na uw overlijden

Wanneer u komt te overlijden, blijven uw dierbaren achter. Onder uw dierbaren valt wellicht ook een huisdier zoals een hond of kat. Het verschil met andere nabestaanden is dat huisdieren niet voor zichzelf kunnen zorgen. Wij schreven al een blog omtrent wat te doen met uw huisdier(en) na uw overlijden. Een huisdiercodicil biedt duidelijkheid voor een nieuw onderkomen. Ook het formulier Huisdiercodicil kunt u printen en op uw gemak invullen en eventueel bewaren bij uw wensenboek.

Wensen omtrent uw digitale nalatenschap

Wat gebeurt er met de online sporen die u achterlaat als u er niet meer bent? Zijn uw dierbaren op de hoogte van de inloggegevens van uw Facebook-profiel of Instagram-account? En weten zij ook wat u wilt dat ermee gebeurt?
Het is verstandig om uw nabestaanden te laten weten wat er met uw digitale nalatenschap moet gebeuren na uw overlijden. Met deze checklist digitale nalatenschap voor nabestaanden helpen we u inzichtelijk maken waar u online actief bent en of uw accounts bijvoorbeeld wel of niet moeten worden verwijderd. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden straks lastige keuzes moeten maken over uw online accounts.

Alle formulieren op een rijtje

Hieronder vindt u de door Eigen Stijl ontwikkelde formulieren en lijsten voor wat betreft uw wensen na uw overlijden nog eens op een rijtje: