Wensen en vooruitdenken

Voor wat betreft wensen en vooruitdenken, denken we bij Eigen Stijl uitvaartzorg niet alleen aan uw wensen omtrent de uitvaart, maar ook over praktische zaken. Voor zowel de wensen voor at betreft uw uitvaart als de praktische zaken, hebben wij handige boekjes en formulieren ontwikkeld voor u.

Vooruitdenken en uw wensen op papier zetten

Vooruitdenken en stilstaan bij uw eigen afscheid is soms goed. Dit kan wanneer u bijvoorbeeld ziek bent, maar misschien juist ook wel wanneer het goed met u gaat en er “niets” aan de hand is. Het is niet alleen voor u belangrijk uw wensen uit te spreken over uw eigen afscheid, maar ook voor toekomstige nabestaanden is het goed om te weten wat u precies wenst.

Wensenboek

Heeft u er bijvoorbeeld al eens over nagedacht of u bijvoorbeeld begraven of gecremeerd wilt worden? Wilt rouwkaarten laten verzenden, een advertentie in de krant en bijvoorbeeld bloemen tijdens uw uitvaart? Dit zijn allemaal zaken waar u rustig over na kunt denken en voor zowel uzelf als uw nabestaanden op papier kunt zetten. Hiervoor heeft Eigen Stijl uitvaartzorg het Wensenboek ontwikkeld. Hier kunt u alles in aangeven voor wat betreft uw wensen omtrent uw uitvaart.

Wensen omtrent uw uitvaart bespreken

Tevens is het natuurlijk mogelijk een geheel vrijblijvend gesprek met ons in te plannen, waar we wensen kunnen bespreken, maar ook uw vragen kunnen beantwoorden. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven wat u belangrijk vindt bij uw afscheid en uw uitvaart. Wanneer wij uw wensen met u door en vertellen wij over de verschillende mogelijkheden. Wij kunnen hierna een vrijblijvende offerte maken zodat u weet wat uw uitvaart voor kosten met zich meebrengt.

Wanneer u met ons vooruit wilt denken, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wensen omtrent uw digitale nalatenschap

Wat gebeurt er met de online sporen die u achterlaat als u er niet meer bent? Zijn uw dierbaren op de hoogte van de inloggegevens van uw Facebook-profiel of Instagram-account? En weten zij ook wat u wilt dat ermee gebeurt?
Het is verstandig om uw nabestaanden te laten weten wat er met uw digitale nalatenschap moet gebeuren na uw overlijden. Met deze checklist digitale nalatenschap voor nabestaanden helpen we u inzichtelijk maken waar u online actief bent en of uw accounts bijvoorbeeld wel of niet moeten worden verwijderd. Zo voorkomt u dat uw nabestaanden straks lastige keuzes moeten maken over uw online accounts.

Wensen en vooruitdenken omtrent uw huisdier na uw overlijden

Wanneer u komt te overlijden, blijven uw dierbaren achter. Onder uw dierbaren valt wellicht ook een huisdier zoals een hond of kat. Het verschil met andere nabestaanden is dat huisdieren niet voor zichzelf kunnen zorgen. Wij schreven al een blog omtrent wat te doen met uw huisdier(en) na uw overlijden. Een huisdiercodicil biedt duidelijkheid voor een nieuw onderkomen. Ook het formulier Huisdiercodicil kunt u printen en op uw gemak invullen en eventueel bewaren bij uw wensenboek.

Alle formulieren op een rijtje

Hieronder vindt u de door Eigen Stijl ontwikkelde formulieren en lijsten voor wat betreft uw wensen na uw overlijden nog eens op een rijtje: