Een vingerafdruk als aandenken aan uw overleden dierbare

Bianca TangeNieuws

Vingerafdruk als aandenken - Eigen Stijl uitvaartzorg

Niets is zo persoonlijk als een vingerafdruk. Niemand anders kan deze van u kopiƫren of afnemen. Het is ook een persoonlijke nalatenschap aan de nabestaanden. Een vingerafdruk als aandenken aan uw overleden dierbare kan dan ook een grote troost zijn. Zo hebben nabestaanden voor altijd iets van hun dierbare bij zich. Hieronder leest u wat er zoal mogelijk is met een vingerafdruk.

Vingerafdruk maken van een overledene

Vingerafdrukken worden (vanwege de privacy) nooit standaard afgenomen van een overledene. Wanneer u wenst dat wij vingerafdrukken nemen van uw overleden dierbare, dan kunt u dit bij ons aangeven. Wij zorgen dan at de vingerafdrukken genomen worden, voor de kist gesloten wordt. Om de kwaliteit van de vingerafdrukken te waarborgen, is dit het beste dat deze zo snel mogelijk genomen worden bij de overledene. Het is niet zo, dat het een aantal dagen na overlijden niet meer mogelijk is, maar het is dan soms wat lastiger een goede vingerafdruk af te nemen.

Een vingerafdruk als aandenken aan uw overleden dierbare in de vorm van een sieraad

Wat is mooier dan de vingerafdruk voor altijd met u meedragen? Dit kan door de vingerafdruk te verwerken in een sieraad, zoals een ring, ketting of medaillon. U kunt hierbij ook nog iets laten ingraveren, zoals de geboortedatum en overlijdensdatum of de naam van de dierbare.
Kijk bijvoorbeeld eens bij Names4Ever.

Een vingerafdruk graveren op de urn

U bent er wellicht wel bekend mee dat urnen heel persoonlijk gemaakt kunnen worden. Zo worden er vaak een naam en geboorte- en sterfdata in de urn gegraveerd, of een spreuk passend bij de overledene. Maar op een urn of kleine urn kan ook een vingerafdruk worden aangebracht.
Of en op welke wijze een vingerafdruk op een urn kan worden aangebracht, is afhankelijk van de materiaalsoort en het model van de urn.

Fotoalbum of levensboek maken met vingerafdruk

Misschien maakt u een fotoalbum of levensboek van uw overleden dierbare. Om dit nog extra persoonlijk te maken, kunt u ervoor kiezen op de voorkant en / of kaft de vingerafdruk te laten drukken.

De vingerafdruk met diepte op canvas

Uw unieke vingerafdruk met diepte op canvas op maat kunt u laten maken bij: https://www.eigenlijns.nl/
Een herinnering naar dat wat was.. Maar altijd uniek. En wat is er meer eigen dan het vastleggen van een vingerafdruk? Een persoonlijk lijnenspel met diepte op een canvas schilderij. Als geschenk, herinnering of voor uzelf. Over smaak valt natuurlijk te twisten. Daarom kunt u bij Eigenlijns kiezen uit verschillende afmetingen en modellen: vierkant, rechthoek en eigenwijs.