Verrassend werk

verrassend werk - uitvaartonderneming
sep 19, 2019

In mijn werk als uitvaartondernemer ontmoet ik vele mensen. Het is als het ware verrassend werk. Elke keer wanneer ik naar een familie toe rij om de eerste dingen te regelen voor een uitvaart, is het weer een verrassing wie ik zal gaan ontmoeten.

Verschillende mensen

Ik ontmoet heel veel verschillende mensen. En deze mensen zijn ook heel verschillend als het gaat om de uitvaart. De ene keer weten mensen zich geen raad, anderen weten heel goed wat ze willen. De ene persoon is heel open, terwijl de andere wat stiller en meer teruggetrokken is.
Dit is helemaal geen probleem en ook dit maakt dat het voor mij verrassend werk is. Aan mij de taak iedereen zo goed mogelijk te begeleiden bij alle wensen en mogelijkheden bij een eerlijke uitvaart.
Bij de ene persoon / familie doe ik een stapje naar achter, omdat ze zelf alles heel goed weten, de andere begeleid ik meer, omdat zij hier beheoefte aan hebben.

Bekende Nederlanders

Soms kom ik bij mensen thuis waar ik ineens een bekende Nederlander ontmoet. Ook dat komt natuurlijk voor in dit werk.
Uiteraard doe ik in zo’n geval zo normaal mogelijk, want natuurlijk weet je dat hij of zij ook een normaal mens is.
Toch voelde ik mij een beetje opgelaten en zenuwachtig…

Verrassend werk maar altijd gewoon doen

Na het eerste verasste gevoel herpak ik mezelf. Dit is weer zo’n moment dat ik mij besef dat ik verrassend werk heb, maar ik doe gewoon zoals ik altijd doe!

Bianca Tange