Uitvaartverzorger is een mooi beroep

Bianca TangeNieuws

uitvaartverzorger Bianca Tange

Als ik aan mensen vertel dat ik uitvaartverzorger ben, dan krijg ik vaak als reactie: ‘Dat ik zou ik nooit kunnen. Al dat verdriet en die emoties wanneer een dierbare is komen te overlijden’.

Het mooie van het beroep uitvaartverzorger

Wellicht vraagt u zich toch af, wat hier nu mooi aan kan zijn. Als uitvaartverzorger is het natuurlijk heftig, dat er altijd iemand moet overlijden voordat ik word ingeschakeld. Maar ondanks de heftige emotie maak ik ook veel mooie en bijzondere dingen mee. Zo kom ik bijvoorbeeld op plekken waar ik anders nooit zou komen. En daarnaast ontmoet ik hele warme en unieke mensen. En dat is heel mooi te ervaren.

Prachtige plek voor een persoonlijk afscheid

Afgelopen week was voor mij weer zo’n bijzondere week.  Uitvaartverzorger - mooie plek tijdens een persoonlijke uitvaart in ZoutelandeIk mocht een afscheidsdienst organiseren in de toeristenkerk in Zoutelande. Dit is een prachtige plek. Daarnaast was het een persoonlijke uitvaart die de familie zelf helemaal heeft ingevuld.

Dit was dus weer een hele bijzondere en mooie ervaring als uitvaartverzorger.

Ik wil de familie bedanken voor al het vertrouwen, het was een eer om jullie te mogen begeleiden. Daarnaast wil ik Simone ook bedanken voor het warme welkom in de kerk.

Meer mooie momenten

Deze persoonlijke uitvaart op een prachtige plek is 1 voorbeeld van de vele. Dagelijks maak ik mooie en ontroerende dingen mee. Het gaat dan niet alleen om het afscheid op zich, maar ook dingen in het voorbereiden met de familie. Maar ook bij voorgesprekken, bij de mensen die vooruit denken omtrent hun afscheid.

Kortom mijn beroep kent uiteraard een heftige en emotionele kanten, maar de mooie dingen overwegen dagelijks.