Uitvaartregels omtrent corona vanaf juli

Uitvaartregels omtrent corona vanaf juli
jun 24, 2020

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan werden er in maart verdergaande maatregelen afgekondigd. Deze hadden helaas ook gevolgen voor uitvaarten. Echter wordt er ook hier mondjesmaat versoepeld. Wij stellen u graag op de hoogte van de uitvaartregels omtrent corona vanaf juli 2020.

Coronamaatregelen in juni

We kijken nog even naar de coronamaatregelen die gelden in juni 2020. Gasten moeten tijdens een uitvaart dus 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Is dit niet mogelijk? Dan zijn er minder gasten welkom. Hoeveel gasten u in dat geval mag verwelkomen is afhankelijk van de grootte van de uitvaartlocatie.
Ondanks dat veel maatregelen per 1 juni versoepeld werden, geldt voor het aantal gasten bij een uitvaart nog steeds een maximum van 30 in de maand juni.

Catering weer mogelijk vanaf 1 juni

Het was voor ons ook erg schrijnend om te zien hoe er afscheid moest worden genomen. Men sprak over het “nieuwe normaal” maar afscheid nemen op deze manier is niet normaal. Zo kon er tot 1 juni na afloop van een uitvaart ook geen samenzijn plaats vinden. Er mocht nog geen kopje koffie geserveerd worden. Wij waren dan ook heel blij Dat hier vanaf 1 juni verandering in kwam. Vanaf dat moment was het weer toegestaan om catering te verzorgen tijdens een uitvaart. We moesten ons nog wel houden aan het maximaal aantal personen van 30. Maar ook hier komt gelukkig weer wat verandering in per 1 juli.

Uitvaartregels omtrent corona vanaf juli

Vanaf 1 juli zijn maximaal 100 personen welkom bij een begrafenis of crematie. De 1,5 meter-regel blijft nog wel van kracht. Er zijn dus maximaal 100 personen welkom op een uitvaart wanneer zij onderling 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. En gelukkig mag er ook voor deze 100 personen catering verzorgd worden.

Een ander afscheid

Wij beseffen ons nog steeds dat ook door de uitvaartregels omtrent corona vanaf juli, u wellicht een ander afscheid ervaart, dan u voor ogen had. Het is voor ons een lastige situatie maar voor u helemaal. Wij proberen u ondanks de maatregelen zo goed en persoonlijk mogelijk te begeleiden.

Ook met alle regels verzorgen wij sowieso een eerlijke uitvaart waarbij uw wensen voorop staan.

Bianca Tange