Uitvaartmuziek inclusief vaak gekozen nummers

Uitvaartmuziek - Top 20 - Eigen Stijl Uitvaartzorg
apr 26, 2020

Bij de meeste uitvaarten wordt uitvaartmuziek gedraaid. Het gaat hierbij  vaak om muziek die past bij de overledene. Een uitvaartnummer kan bijvoorbeeld ook het nummer zijn dat werd gedraaid toen de overledene ging trouwen. Iedere familie heeft zo zijn eigen motivatie waarom een bepaald nummer wordt gedraaid tijdens de uitvaart.

Leg wensen voor uitvaartmuziek vast

Het is sowieso belangrijk om uw wensen voor uw uitvaart te bespreken met vrienden en  of familie. Dit geldt ook voor de wensen op het gebied van muziek tijdens uw uitvaart. U kunt bijvoorbeeld een Spotify playlist maken. Daarnaast kunt u uw wensen ook vastleggen in ons wensenboek.

Wat kunt u op zo’n muzieklijstje zetten?

 • In ieder geval de nummers (en artiesten) die u tijdens de uitvaart gedraaid wilt hebben. Denk daarbij ook aan speciale versies. Wilt u de Vier Jaargetijden in de uitvoering van het Concertgebouworkest? Geef dit dan aan. Nog beter is het om eventueel bestanden of linkjes naar nummers vast te leggen, dan weet u zeker dat de goede liedjes worden gedraaid.
 • Schrijf ook op welke muziek op welk moment gedraaid moet worden. Welk liedje bij binnenkomst bijvoorbeeld. En welk liedje aan het eind.
 • Is er een speciale reden waarom u dat ene nummer heeft uitgekozen? En wilt u dat ook laten weten aan de aanwezigen? Zet dit dan ook op papier.
 • Heeft u nog andere wensen zoals live muziek of stiltemomenten tijdens uw uitvaart? Zet dit ook op uw wensenlijst.

Live muziek tijdens uw uitvaart

Niet alleen muzieknummers van een playlist behoren tot de mogelijkheden. Live muziek tijdens een uitvaart is ook mogelijk,zoals:

 • Een pianist of violist;
 • Misschien uw kerkkoor;
 • Of een band?

Ook hierin zijn dus verschillende mogelijkheden. Wanneer dit tot uw wense behoort, betaalt u hiervoor vaak wel een bedrag. Laat u hierover informeren. Bekijk als voorbeeld dit filmpje van live muziek gespeeld door Hans van der Werf van Woodworks

Inspiratie voor uitvaartmuziek

Vindt u het lastig om te kiezen of heeft u weinig inspiratie? Wij helpen u graag. De volgende liedjes worden vaak gekozen voor een uitvaart. Wie weet kan het u helpen om een keuze te maken. Wat past bij u óf juist niet. Soms zegt iets wat u niet wilt, ook iets over wat dan wel bij u past.

 1. Claudia de Breij – Mag ik dan bij jou
 2. Eric Clapton – Tears in Heaven 
 3. Billy Joel – Piano man
 4. Maaike Ouboter – Dat ik je mis
 5. Coldplay – The Scientist
 6. Marco Borsato & Matt Simons – Breng me naar het water 
 7. Alexandra Burke – Hellelujah
 8. Sting – Fragile 
 9. Ilse deLange – Without you
 10. Passenger – Let her go
 11. Adele – Hometown Glory
 12. BlØf – Zo stil
 13. Suzan en Freek – Als het avond is
 14. Enya – Only time
 15. Stef Bos – papa
 16. Time To Say Goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman
 17. De Steen – Paul de Leeuw
 18. Angels – Robbie Williams
 19. Imagine – John Lennon and The Plastic Ono Band
 20. The Rose – André Rieu

Bianca Tange