Uitvaartmuziek voor een overleden vader

Uitvaatmuziek voor een overleden vader
okt 9, 2022

In onze vorige blog schreven wij over uitvaartmuziek voor een overleden moeder. Maar ook uitvaartmuziek voor een overleden vader is er voldoende aanwezig om vaders op een mooie manier te herinneren.

Muziek roept herinneringen aan een vader op

Het overlijden van een vader, zorgt er net als bij het overlijden van een moeder vaak voor dat er veel herinneringen boven komen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een eerste keer samen naar een voetbalwedstrijd;
  • Mooie en gezellige vakanties;
  • Goede gesprekken vol bruikbare adviezen.

Dit soort herinneringen brengen vaak emoties naar boven. Emoties die u misschien tijdens de uitvaart in een toespraak wilt verwerken. Of waaraan u invulling wilt geven door het kiezen van de juiste uitvaartmuziek. Liedjes waardoor u terugdenkt aan alles wat jullie samen hebben beleefd, of die ineens doen herinneren aan één specifiek moment met uw vader. Het kan ook zijn dat sommige liedjes vooral veel troost bieden.

Uitvaartmuziek voor een overleden vader

Een uitvaartnummer voor een vader hoeft natuurlijk niet altijd de vader-zoon of vader-dochter-relatie te beschrijven. Het kan ook een lied zijn waarin een belangrijk persoon wordt omschreven. Of een lied waarin meer een gevoel, beleving of situatie wordt geschetst. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Old and Wise’ van The Alan Parsons Project.

Dit nummer over een ouder iemand die terugkijkt op zijn leven is  uitgegroeid tot een ware uitvaartklassieker. Juist omdat dit nummer voor veel mensen zo herkenbaar is en de juiste emotie oproept.

Voorbeelden van uitvaartnummers voor een overleden vader

Bent u op zoek naar één of meerdere liedjes om uw eigen vader het afscheid te geven dat hij verdient? Om u te inspireren en verder op weg te helpen, hebben we hieronder in willekeurige wat uitvaartliedjes voor een overleden vader op een rijtje gezet.

 

 

Bianca Tange