Slingers en ballonnen vliegen naar de hemel

Slingers en ballonnen vliegen naar de hemel voor Valerie Gerrits 2 juli - Eigen Stijl Uitvaartzorg
jul 1, 2020

Slingers en ballonnen vliegen naar de hemel
Allemaal en alleen voor jou!

Vier jaar geleden stond de wereld even stil

Het is alweer 4 jaar geleden dat jij werd geboren, maar ook als een vlinder van ons bent weggevlogen. Je was zo mooi, zo gaaf, zo gewenst en zo welkom. Ze zeggen wel eens dat het verliezen van een kind één van de meest ingrijpende gebeurtenissen is in een mensenleven. Dit klopt. Vier jaar geleden stond de wereld even stil.

Een mooi afscheid

Vier jaar geleden wilden jouw papa en mama helemaal geen afscheid van jou nemen. Jij hoorde bij hen en jouw broer. En wij wilden jou ook niet missen. Je was zo welkom in onze familie. Toch moesten we afscheid nemen. Ondanks dat jouw oogjes gesloten bleven, werden er hele mooie foto’s van jou gemaakt door Stichting Make a Memory.

Nadat jij nog een paar dagen veilig bij jouw broer Slingers en ballonnen vliegen naar de hemel voor Valerieen ouders mocht zijn moesten ze echt afscheid nemen. Vreselijk om te moeten doen, dit hoort niet, jij hoort hier. Maar helaas mocht dit niet zo zijn en daarom kreeg jij natuurlijk een mooi afscheid en een mooie rustplaats.

Rouwen is belangrijk maar hoe

Hierna moesten jouw ouders gaan rouwen. Rouwen is belangrijk wordt altijd gezegd. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je goed rouwen? Je wilt toch immers niet rouwen. Nee klein lief meisje, niemand wilde rouwen om jou, jij hoorde hier en jouw ouders wilden niet om jou hoeven rouwen. Een moeilijk proces voor jouw vader en moeder.

Rouwen om een kind is als het genezen van een grote gapende wond.
Er wordt eerst nog wat betadine in gegooid, dan pikt het nog erger door. Vervolgens sluiten we de wond af met een pleister, dan kan er niemand meer bij en is de rottigheid afgesloten, maar het kan ook niet weg. Toch moet de wond op den duur een beetje genezen. Daarom is het verstandig die pleister van die wond af te halen, maar alleen wanneer de persoon er klaar voor is. Zo kan de wond op den duur aan de lucht drogen. Zuurstof is namelijk de beste remedie voor de genezing van een wond.
Er blijft hierna met de jaren een litteken achter. En we weten allemaal dat een litteken nooit verdwijnt. Het kleurt wel met de jaren met de zon mee. Zo draag je het altijd bij je.

En zo ben jij ook altijd bij jouw ouders, je broer en je broertje. Mooie, lastige, verdrietige, fijne, bij alle momenten en alle dagen dragen zij jou mee!

Slingers en ballonnen naar de hemel voor jou vandaag

Vandaag zou jij 4 jaar worden. We denken alle dagen aan jou, maar Slingers en ballonnen vliegen naar de hemel voor Valerie Gerrits 2 julivandaag natuurlijk nog veel meer.
En waarom ik dit zo de wereld in schrijf? Zodat iedereen kan lezen dat een mooi afscheid, het rouwen op ieder zijn eigen manier en het blijvend herinneren zo belangrijk is bij het overlijden van een kind. Alle sterrenkindjes mogen nooit vergeten worden.

Lieve Valerie boven in de wolken, vandaag is de dag dat jij verjaart. We sturen slingers en ballonnen naar de hemel, want jij bent het mooiste waard!

Liefs je tante Antoinette

Uit “Vlinder” van Rowwen hèze:
Oh vlinder, vlig mar verder, als dat giet
de kers die brandt die langs d’n televisie stiet
Oh vlinder, is ’n foto an de moor
Droem mar verder, sloap mar door

Bianca Tange