Schrijf je Rouw

Bianca TangeNieuws

Schrijf je Rouw online programma

Rouw raakt. Het verlies van een dierbare komt vaak zomaar je leven binnen en beïnvloedt vervolgens alles. Het verlies kan je overspoelen. Misschien overweldigen alle emoties je. Hoe krijg je weer wat grip op jezelf? Hoe geef je ruimte aan dat wat er allemaal is gebeurd? En hoe onderzoek je, hoe je nu verder moet en wil? Schrijf je Rouw kan hierbij helpen.

Online programma Schrijf je Rouw

Schrijf je Rouw is een online programma dat ruimte biedt om bij jezelf te landen. Al schrijvend geef je ruimte aan waar het verlies je geraakt heeft, wat het met je gedaan heeft. Het helpt je om woorden te vinden, om dichter bij je gevoel te komen en geeft je zo grip op de chaos aan gevoelens en emoties die er kunnen zijn.
Met gerichte schrijfopdrachten kom je vanuit al die buitelende gedachten een laagje dieper en zak je van denken naar voelen.

Schrijven bij rouw werkt

Schrijven bij rouw werkt. Het is een gesprek zónder gesprekspartner die met goedbedoelde adviezen of eigen verhalen en ervaringen komt. Papier luistert zonder oordeel. Je mag delen wat je misschien (nog) niet hardop uit durft te spreken. Het geeft ruimte om stil te staan en te voelen. Koers te bepalen. Soms vooruit. Dan weer achteruit. En dat is al schrijvend allemaal oké. Het brengt je soms tot verrassende inzichten in wat je nu écht bezighoudt, wat je raakt op die laag onder het bekende verdriet.
Wil je meer weten over schrijven bij rouw of zelf aan de slag? Neem hier een kijkje om wat meer te ontdekken over Schrijf je Rouw.

Over Arianne

Natuurlijk vertel ik je graag even iets meer over het gezicht achter Schrijf je Rouw.Schrijf je rouw even voorstellen Mijn naam is Arianne Wennekes, rouw- en levensbegeleider. Al een aantal keren in mijn leven kreeg ik te maken met verlies. Het was echter het verlies van ons dochtertje in 2018, vier weken na haar geboorte, dat mijn leven echt op zijn grondvesten deed schudden. Ineens bleek alles anders. Niets was nog vanzelfsprekend. Ik greep naar mijn pen, die een stevig anker bleek in alles wat er gebeurde. Al schrijvend onderzocht ik al die kanten van het verlies, waar het me raakte, wat het met me deed, maar ook wie ik wilde zijn, nu na het verlies. Inmiddels kan ik zeggen dat ik weer voluit van het leven geniet. Daar is een zoektocht aan voorafgegaan, die ik dus grotendeels schrijvend heb afgelegd. Inmiddels ben ik opgeleid tot rouwbegeleider, een vak dat ik nu met plezier uitoefen. Want juist dwars door al het verdriet heen is er ook weer dat leven in al zijn facetten te ontdekken.