Rouwvervoer: verschillende mogelijkheden

Rouwvervoer - mogelijkheden - Eigen Stijl Uitvaartzorg
mei 12, 2020

Wanneer iemand is overleden wordt de overledene vervoerd van het rouwcentrum of woonhuis naar de kerk, begraafplaats of het crematorium. Hiervoor is dus rouwvervoer nodig. Dit is een belangrijk onderdeel van de uitvaart. Uw wilt immers mooi rouwvervoer dat bij de overledene past.
U kunt hier zelf invulling aangeven, want er is namelijk veel meer mogelijk dan alleen een rouwauto, zoals de meeste mensen deze kennen.

Verschillende manieren van rouwvervoer

In Nederland mag een overledene op vele verschillende manieren worden vervoerd. Nabestaanden staat het ook vrij om de overledene zelf te vervoeren. Nabestaanden kunnen er dus voor kiezen om vervoer te huren of gebruik te maken van eigen middelen. U kunt zelf bepalen welk middel het beste bij u en de overledene past.

Bijzonder rouwvervoer

Traditioneel gezien is de zwarte of grijze zogenoemde lijkwagen voorzien van vlaggen het meest gangbare vervoermiddel voor de laatste rit. Maar er zijn nog veel meer vervoersmiddelen waar u uit kunt kiezen.

Rouwvervoer VW bus

Rouwvervoer: volkswagenbus van Deborah van Toledo

Hier een greep uit de vele voorbeelden van bijzonder rouwvervoer:

  1. Per fiets
  2. Met paard en wagen
  3. Op de motor
  4. In een truck
  5. In een bus
  6. In een VW-busje

Bespreek uw wensen

Zoals u kunt lezen is een zwarte of grijze rouwauto niet de enige optie.
Er is een ruime keuze uit verschillende mogelijkheden voor wat betreft bijzonder rouwvervoer. Bedenk dus goed wat uw wensen zijn, bespreek de mogelijkheden en kies iets wat bij u past. Dit kunt u ook aangeven in ons wensenboek wat u kunt downloaden en zelf kunt invullen. Dit is handig voor zowel uzelf als uw naasten.

Bianca Tange