Rouwkaart

Bianca TangeNieuws

rouwkaart checklist - Eigenstijl uitvaartzorg

De meeste mensen laten via een kaart en / of advertentie weten dat er een dierbare is overleden. Bij de opmaak van de rouwkaart en advertentie gaat helaas wel eens iets mis…

Opmaak van de rouwkaart blijft mensenwerk

U zult misschien denken, wat kan er nu misgaan bij de opmaak van een rouwkaart. Helaas is een klein foutje hier zo gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een naam verkeerd gespeld;
  • Een verkeerde datum;
  • Het ontbreken van belangrijke informatie;
  • Het maken van spelfouten.

U wilt dit natuurlijk niet maar de opmaak ervan blijft toch mensen werk.

De uitvaartondernemer is eindverantwoordelijke

De uitvaartondernemer is in deze gevallen eindverantwoordelijk. Een familie is op dit soort momenten kwetsbaar. Ze zijn dan ook vaak niet scherp op dit soort momenten.

Natuurlijk kan een fout of misverstand netjes met elkaar worden opgelost. Maar ook hier geldt het spreekwoord: voorkomen is beter dan genezen.
Het is beter het risico te verkleinen. Daarom hebben we bij Eigenstijl uitvaartzorg een formulier ontwikkeld om deze risico’s tot een minimum te beperken. Wij streven namelijk naar perfectie bij iedere uitvaart.

Checklist rouwkaart

Wij hebben een checklist met alle onderdelen die op een kaart staan en die nemen we stap voor stap door met de mensen. Op deze manier hopen we deze fouten tot een minimum te beperken.