Hoe komt een persoonlijke uitvaart tot stand?

Persoonlijke uitvaart - Eigen Stijl uitvaartzorg
jul 11, 2018

Vorige week heb ik een afscheid begeleid, wat echt een persoonlijke uitvaart was. Dit afscheid was grotendeels ingevuld door de nabestaanden.

Persoonlijke uitvaart m.b.v. de familie

Het begon ermee dat de familie wilde helpen met de laatste verzorging, iets wat ik zelf altijd heel mooi vind. Toen de overledene werd overgebracht naar het rouwcentrum werd er door de familie een erehaag gevormd op het bordes van het appartement waar zij woonde.

Persoonlijke advertentie en rouwkaart

De volgende dag heb ik samen met de kinderen de advertentie voor in de krant opgemaakt terwijl de kleinkinderen aan de slag gingen met de rouwkaart. Stapje voor stapje hebben we de afscheidsdienst samen ingevuld.

Persoonlijk rouwboeket

De familie wilde heel graag het rouwboeket zelf maken. Zij hebben dit samen met de bloemist gemaakt en het resultaat was schitterend.

Een echt persoonlijke uitvaart

Op de dag van de uitvaart heeft de familie de kist zelf naar binnen gedragen. Ze hebben herinneringen gedeeld aan de hand van een speech en een fotopresentatie.
Het was voor mij heel waardevol dat ik dit mee mocht maken en mijn bijdrage aan deze persoonlijke uitvaart heb kunnen leveren.

In het bijzonder wil ik bedanken; Monique Dommanschet, gastvrouwen Rianne en Wilma, Freesia bloemkado, Petra Begthel en de familie voor het vertrouwen.

Bianca Tange