Een overlijden van een jong persoon went nooit

Overlijden van een jong persoon
sep 10, 2019

Een overlijden van een jong persoon went nooit. Het is zo tegennatuurlijk wanneer iemand jong komt te overlijden. Het is natuurlijk altijd heftig wanneer u iemand moet missen, maar wanneer iemand op latere leeftijd komt te overlijden is er meer acceptatie. Iemand heeft een voltooid leven achter de rug.

Intens verdriet bij een overlijden van een jong persoon

Het verdriet binnen een gezin, waarbij een persoon komt te overlijden is intens. Deze persoon stond in de bloei van zijn / haar leven. Ze wilden samen nog zoveel dingen doen en nu moeten ze zonder die persoon verder.

Het raakt mij en ik voel hun intense verdriet. En natuurlijk raakt het verdriet van de nabestaanden mij altijd, maar nu jank ik het liefst een potje met ze mee. Tot aan de dag van de uitvaart heb ik een knoop in mijn maag. Gelukkig vond de familie het een mooi afscheid en kunnen ze daar goed op terug kijken. Een afscheid is natuurlijk ook deel van een stukje verwerking, dus wanneer men hier goed op terug kan kijken, is dat al heel fijn.

Echter went afscheid van een jong iemand nooit… Voor de nabestaanden niet, maar ook voor de uitvaartverzorger went dit nooit. Dit zijn zeker de moeilijk kanten van het vak, maar uiteraard probeer ik er alles aan te doen de nabestaanden hier zo goed mogelijk te steunen. En natuurlijk hoort een mooi afscheid waarbij aan de wensen gehoor wordt gegeven hier bij!

Bianca Tange