Onnodig hoge premies voor uitvaartverzekeringen

onnodig hoge premies voor uitvaartverzekeringen
jan 7, 2019

Er zijn grote verschillen in premie tussen de verschillende uitvaartverzekeraars, waardoor er sprake is van onnodig hoge premies voor uitvaartverzekeringen.  Dat maakte RTL Nieuws onlangs bekend naar aanleiding van recent onderzoek.

Grote verschillen in premie

Op standaard verzekeringen voor uw uitvaart kunnen de verschillen oplopen tot wel € 3.600, bij exact dezelfde premie.
De verschillen in premie nemen toe wanneer de dekking toe neemt. Bij een dekking van € 7.000 kunnen de verschillen in premie oplopen tot € 2.131. Maar bij een hogere dekking van € 10.000 lopen de verschillen op tot
€ 3.636. Bovendien bieden verzekeringen met een korte looptijd vaak meer dekking dan duurdere varianten, aldus RTL Nieuws.

Vergelijk en voorkom onnodig hoge premies voor uitvaartverzekeringen

Zoals u kunt lezen is er sprake van verschillen die hoog op kunnen lopen. Wat kunt u eraan doen, zodat u geen onnodig hoge premie betaalt?
Vergelijken is het antwoord. U doet er dus goed aan de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Dat kan o.a. bij de site Uitvaartverzekering.com

Het is hierbij ook altijd goed om na te gaan, wat uw wensen zijn en wat u precies zou willen betreffende een uitvaart. Zo voorkomt u ook, dat u zich onnodig verzekert voor dingen die u niet wenst.

Tevens kunt u ook onze kostencalculator invullen. Zo heeft u een indicatie voor de kosten van uw uitvaart en heeft u ook eventueel een richtlijn voor wat uw verzekering betreft.

Bianca Tange