Ondersteuning na een overlijden

Ondersteuning na een overlijden Rianne Markwat Ondersteuning
nov 23, 2020

Wie van dichtbij een overlijden heeft meegemaakt, weet dat daar zoveel meer bij komt kijken dan afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende ervaring. Voor en tijdens de uitvaart ligt de nadruk op het afscheid van een dierbare en de emoties rond het verlies kunnen heftig zijn. Na de liefde- en respectvolle uitvaart wordt duidelijk wat er allemaal geregeld moet worden. De administratieve nasleep maar ook het uitzoeken en opruimen van spullen, is erg pittig voor wie in een emotioneel zware periode is beland. Vaak is het al een hele klus om eraan te beginnen. Ondersteuning na een overlijden kan hierbij heel fijn zijn.

Ondersteuning na een overlijden

Veel uitvaartondernemers bieden nabestaanden steun en begeleiding na een overlijden. Zo ook Eigen Stijl uitvaartzorg. Deze nazorg biedt nabestaanden een helpende hand in een verwarrende tijd.
Ik van Rianne Markwat Ondersteuning ondersteun u emotioneel en help u met het Ondersteuning na een overlijden - Markwat Ondersteuningadministratieve regelwerk na een uitvaart, maar ook met praktische zaken zoals het uitzoeken en opruimen van spullen. Zo krijgt u de ruimte om te rouwen.

Ondersteuning passend bij uw wensen

Iedere situatie is anders. Samen nemen we de tijd om uw wensen en vragen door te nemen en kunnen we kijken wat u zelf wilt en kunt doen en waar u ondersteuning bij nodig heeft. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • de afwijzing of aanvaarding van de nalatenschap;
  • het aanvragen van een verklaring van erfrecht;
  • bankzaken;
  • fiscale zaken;
  • het invullen van diverse formulieren;
  • het aanvragen van voorzieningen als thuiszorg of een maaltijdservice;
  • wijzigen van tenaamstelling of opzeggen van abonnementen, lidmaatschappen en diensten
  • de administratie van de overledene.

De kosten van steun en begeleiding na een overlijden

Kennismakingsgesprek:

Allereerst zullen we een telefonisch kennismakingsgesprek hebben. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos. Daarna kunnen we een afspraak maken en kom ik bij u langs om uw wensen te bespreken.

Tarief:

Een persoonlijk gesprek zal ongeveer twee uur duren. Onder deze intake valt ook het opzeggen van de eerste administratieve zaken. De kosten hiervan bedragen €125,-.
Tijdens deze intake kijken we ook samen hoeveel uur er nodig is in uw situatie. Het tarief voor de aanvullende ondersteuning bedraagt €39,50 per uur.

Reiskosten:

Tot 10 kilometer vanaf mijn locatie tot de uwe, zijn de reiskosten inclusief. Vanaf 10 kilometer zijn de reiskosten €0,25/kilometer.

Gebruik maken van ondersteuning via Eigen Stijl Uitvaartzorg

Wanneer u door Eigen Stijl Uitvaartzorg een uitvaart heeft laten verzorgen en u gebruik wilt maken van de ondersteuning na een overlijden, zijn de kosten hiervoor € 98,50.

Bianca Tange