SGP pleit voor onbetaald rouwverlof, goed initiatief!!

Onbetaald rouwverlof
dec 8, 2018

De SGP pleit in de Tweede Kamer voor de invoering van onbetaald rouwverlof voor werknemers. De partij is van mening dat een werknemer na het overlijden van een naaste, enkele weken weg moet kunnen blijven van werk. 

Geen meerderheid voor betaald verlof

Aanvankelijk wilde de SGP betaald verlof voor tijdens de rouwperiode, maar dat plan haalde helaas geen meerderheid.
“Het overlijden van een geliefde heeft grote impact. Je hoofd staat er dan niet naar om gewoon door te werken,” schrijft de SGP in een nieuwsbericht. “Na de dood van een partner of een vader of moeder of kind gaat er daarnaast ook veel tijd zitten in hele praktische zaken”.
Wij willen daarom dat werknemers recht krijgen op rouwverlof als er een naast familielid is overleden”, aldus de SGP.

Onderzoek

In 2011 liet het ministerie zélf een onderzoek doen naar hoe werknemers omgaan met het overlijden van een naaste. Daaruit bleek dat mensen nu óók al wegblijven Gemiddeld sprake gaat het om vijf maanden.
“Omdat er nu geen regeling is, vallen veel mensen uit en komen bijvoorbeeld in de Ziektewet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom wil ik wettelijk laten verankeren dat mensen dagen mogen opnemen na het overlijden van een dierbare. Ik denk daarbij aan een week of vier,” aldus SGP-kamerlid Chris Stoffer.

Onbetaald rouwverlof goed initiatief

De punten die de SGP aankaart, kunnen wij als uitvaartonderneming alleen maar beamen. Wij weten als geen ander dat een overlijden een grote impact heeft. En het is inderdaad ook waar dat er veel tijd zit in de praktische zaken die geregeld moeten worden.
Wij vinden onbetaald rouwverlof daarom ook een goed iniatief.

Bianca Tange