Moderne uitvaartnummers uit 2022

Bianca TangeNieuws

Moderne uitvaartnummers uit 2022

Ook in 2022 zijn er weer veel prachtige nummers uitgekomen. Hiertussen zitten ook heel veel geschikte nummers voor het afscheid van een dierbare. Ter inspiratie hebben wij een lijstje gemaakt met een aantal moderne uitvaartnummers uit 2022.

Verschillende moderne uitvaarnummers uit 2022

Als ik met de wind kon dansen – Bente

In dit nummer zingt Bente over moeilijke tijden. Het bijzondere van dit liedje is dat er open wordt gezongen over de problemen die Bente ervaart met haar emoties. Bente weet eenieder in elk geval met elk gezongen woord te raken.

Laat me los – S10 ft. BLØF

“Ik lig wakker, want ik had je graag verteld hoe mijn dag was. Met het licht aan, want ik ben soms nog bang in het donker.” Het nummer ‘Laat me los’ gaat over het moeten loslaten en missen van een speciaal persoon. Als u goed luistert, hoort u zelf waarom dit liedje een plekje verdient in de lijst met moderne uitvaartnummers uit 2022.

Lift me up – Rihanna

Dit krachtige nummer van Rihanna is een eerbetoon aan wijlen Black Panther-ster Chadwick Boseman. Het nummer, dat is gemaakt als onderdeel van de soundtrack van de populaire film Black Panther: Wakanda Forever, is een emotioneel geschreven stuk ter ere van het leven en de impact van de bekende acteur. De songtekst is geschreven door zangeres Tems. Zij wilde iets schrijven dat een warme omhelzing uitbeeldt van alle mensen die zij in haar leven is kwijtgeraakt. Ze probeerde zich voor te stellen hoe het zou voelen als ze nu voor hen zou kunnen zingen en uitdrukken hoeveel ze hen mist.

How do I say goodbye – Dean Lewis

Dit lied is een heel mooi modern uitvaartnummer, dat zeer geschikt is voor de uitvaart van een vader of moeder. “To someone who’s been with me for my whole damn life? You gave me my name and the color of your eyes. I see your face when I look at mine. So how do I, how do I, how do I say goodbye?” How do I say goodbye van Dean Lewis gaat over de angst om zijn vader te verliezen. In 2019 werd zijn vader gediagnosticeerd met kanker. Dean schreef dit liedje, omdat hij afscheid moest nemen van zijn vader, maar daar nog helemaal niet klaar voor was.

Grijs – Jaap Reesema

Het nummer gaat over een periode waarin de wereld om iemand heen grijs lijkt te zijn. Dit gevoel kunt u na het verlies van een dierbare hebben. Een periode waarin u de rode draad in het leven even kwijt bent en niet weet wanneer deze weer verschijnt. Jaap Reesema zong dit nummer tijdens de vierde aflevering van het vijftiende seizoen van Beste Zangers en wist onder andere de kijkers thuis in de ziel te raken. Nielson schreef het nummer ‘Grijs’ toen hij zelf een moeilijke periode doormaakte.

Voor altijd hier – Tabitha

‘Voor altijd hier’ gaat over een persoon die u niet wilt missen en voor altijd bij u wilt hebben. Het liedje beschrijft dat u in de werkelijkheid iemand niet voor altijd bij u kan hebben, hoe graag u dit misschien wel zou willen. Het mooie aan dit nummer is de meeslepende tekst, maar vooral ook de aangename stem van Tabitha. Dit nummer mocht zeker niet ontbreken in het lijst met moderne uitvaartnummers uit 2022.

Beloof je dat – Maan

“Wil je beloven dat je bij mij blijft? Beneden of boven. Omdat ik niet zonder kan. Beloof je dat? Soms wil ik terug naar de tijden van vroeger. Zo onbezonnen en zo niets vermoedend. Ik kon het niet weten. Zo is het leven”. Met o.a. deze tekst weet Maan ons te raken. De rustige melodie en de mooie stem van Maan creëren een liedje waarbij u uw emoties de vrije loop kan laten gaan.

Dit waren een aantal moderne uitvaartnummers uit 2022. Kijk ook eens ter inspiratie naar het lijstje met Nederlandstalige uitvaartmuziek, uitvaartmuziek voor een overleden vader en uitvaartmuziek voor een overleden moeder op onze website.