Mand vol herinneringen

Bianca TangeNieuws

Mand vol met herinneringen - Eigen Stijl uitvaartzorg

Iedereen zit vol met herinneringen. De bijzondere momenten die samen zijn meegemaakt komen vaak naar boven bij het afscheid van een dierbare. Voor de nabestaanden zijn al deze herinneringen speciaal, het houdt de overledene toch nog een beetje bij hen. Om al deze momenten te delen kunt u kiezen voor een mand vol herinneringen bij het afscheid.

Een boodschap voor de nabestaanden

De mand vol herinneringen is een mooi alternatief voor het condoleanceboek. De gasten kunnen al hun mooie herinneringen of een lieve boodschap voor de nabestaanden op een papiertje schrijven en deze in de mand doen. Al deze momenten kunnen het verdriet van de nabestaanden soms even omzetten in iets moois. Ze kunnen wanneer ze willen de herinneringen en troostende woorden erbij halen en deze positieve energie gebruiken bij de rouwverwerking.

Een tafel voor de mand vol herinneringen

Wanneer u kiest voor de mand vol herinneringen, wordt er meestal een tafel ingericht bij de uitvaart met de mand, schrijfpapier en pennen. Om duidelijk te maken waar de tafel voor is, kan er bijvoorbeeld een groot krijtbord worden geplaatst met de boodschap “deel uw mooiste herinnering”. De gasten kunnen zelf een moment kiezen om aan de tafel te gaan staan en hun leukste, grappigste, mooiste herinnering te delen. Laat ze ook weten dat ze zoveel herinneringen mogen delen als ze willen, in dit geval is het hoe meer, hoe beter.

U kunt er ook voor kiezen om op de rouwkaart te vermelden, dat er een mand vol herinneringen aanwezig zal zijn. De genodigden kunnen hun herinnering met hem / haar hierin doen. U kunt hierbij vermelden, dat ze ter plaatse hun herinnering mogen opschrijven. Maar ze kunnen ook vooraf thuis al hun herinneringen en / of boodschap opschrijven / knutselen. Dan kunnen ze dit in de herinneringsmand mogen stoppen bij aankomst.

Een persoonlijke boodschap in een eigen stijl

Met de mand en het papier zijn er veel mogelijkheden om creativiteit de vrije loop te laten. Neem een mooie eventueel versierde mand, die kenbaar maakt dat er veel herinneringen in gedeeld mogen worden. Het schrijfpapier kunt u laten variëren van groot tot klein. Voor kinderen kan er papier in verschillende kleuren worden neergelegd die voor een vrolijke uitstraling zorgen. De nabestaanden worden zo bij het zien van alle herinneringen al een beetje verblijd. Neem papier van goede kwaliteit, zodat al deze mooie, leuke boodschappen ook nog lang bewaard kunnen worden.

Heeft u zelf ideeën voor het delen of verzamelen van herinneringen bij een uitvaart? Geef dit zeker aan bij ons, zodat we dit uit kunnen voeren. Uw eigen idee of initiatief maakt het namelijk nog mooier en persoonlijker.