Livestream tijdens een uitvaart

Livestream tijdens een uitvaart
jul 22, 2020

Wellicht heeft u er al wel eens van gehoord: een livestream tijdens een uitvaart. Dit was al een tijdje mogelijk, maar zeker sinds de coronamaatregelen wordt hier vaak gebruik van gemaakt.
Ook bij Eigen Stijl Uitvaartzorg wordt indien gewenst gewerkt met een livestream tijdens een crematie of begrafenis. Maar hoe gaat dit nu precies?

De uitvaartdienst thuis bekijken via livestream

Zeker sinds de coronamaatregelen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een livestream tijdens een uitvaart. Zo kunnen nabestaanden hun familie, vrienden en kennissen uitnodigen om via internet een afscheidsdienst bij te wonen en zo toch ‘aanwezig’ te zijn via streamen. Wanneer is dit handig?

  • wanneer u meer dan 100 mensen wilt uitnodigen bij de dienst;
  • wanneer u de uitvaart intiem wilt houden, maar toch meer mensen de gelegenheid wilt geven er op afstand bij aanwezig te zijn;
  • wanneer er verschillende genodigden slecht ter been zijn. Zo kunnen zij toch de uitvaart op afstand bijwonen;
  • wanneer er familie / vrienden ver weg wonen;
  • wanneer er niet genoeg ruimte is in een kleinere zaal voor iedereen. De livestream kan dan eventueel ook in een (naastgelegen) grotere zaal op een scherm uitgezonden worden.

Kortom livestream kan een goede uitkomst zijn in verschillende gevallen.

Livestream tijdens een uitvaart bij Eigen Stijl Uitvaartzorg

Ook bij Eigen Stijl Uitvaartzorg kunt u aangeven dat u gebruik wilt maken van een livestreamingsdienst. Crematoriums bieden deze mogelijkheid zelf aan. De benodigde apparatuur is hiervoor aawezig. In andere ruimtes en bij begrafenissen werken wij samen met Synergie. Zij verzorgen verschillende diensten en mogelijkheden:

  • Zij maken video opnames van de dienst of ceremonie en zenden deze desgewenst door middel van een livestream via internet uit;
  • Zij kunnen dit ook op een locatie waar geen vaste internet verbinding is. Bijvoorbeeld een buitenlocatie een kerk of begraafplaats;
  • Alleen mensen die hiervoor zijn uitgenodigd (vooraf via een link) kunnen de uitzending volgen, tenzij het juist de bedoeling is dat het openbaar te volgen is;
  • Familie, vrienden of collega’s die niet aanwezig kunnen zijn maar wel een toespraak willen houden kunnen zij via een live verbinding met audio en/of op een video scherm in de ruimte brengen waar de plechtigheid plaatsvindt;
  • Mensen die de dienst online volgen kunnen indien gewenst na afloop condoleren en met elkaar en met de aanwezige familie napraten.

Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden. U kunt uw vragen en ideeën altijd bij ons kenbaar maken, zodat wij dit kunnen bespreken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie omtrent livestream tijdens een uitvaart? Of heeft u hiervoor bepaalde wensen en wilt u deze bespreken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij verzorgen alle uitvaarten naar wens en in uw stijl. Dit geldt uiteraard ook m.b.t. livestreaming en kijken daarom graag samen met u naar de mogelijkheden.

Bianca Tange