Hoe kunt u kinderen betrekken bij de uitvaart?

Kinderen betrekken bij de uitvaart - kist versieren
jun 30, 2019

Enkele weken geleden heb ik een uitvaart begeleid waarbij er veel achterkleinkinderen waren. De nabestaanden wilden graag de kinderen betrekken bij de uitvaart, omdat mevrouw zo dol was op haar achterkleinkinderen. Er was de grote wens om ze van het begin tot het eind bij de afscheidsdienst te betrekken.

Kinderen betrekken bij de uitvaart door een andere opstelling in de zaal

Er was gekozen voor een andere opstelling in de zaal. De kist stond in het midden en daar omheen banken waarop de kinderen konden zitten. Eerst samen even de ruimte bekijken en vervolgens wennen aan het feit dat oma daar staat in de kist.

Kinderen kunnen de kist versieren

Vervolgens gingen de kinderen aan de slag met versieren van de kist, eerst nog wat onwennig maar al gauw kwamen er mooie tekeningen op de kist. Aan het einde van de dienst hebben ze de kist nog versierd met een regen van rozenblaadjes. Iedereen die er was vond het een bijzondere ervaring, inclusief ik zelf!!

Kinderen betrekken bij de uitvaart kan op verschillende manieren

Bovenstaande ervaring is een voorbeeld om kinderen te betrekken bij een uitvaart. Er zijn uiteraard nog meer verschillende mogelijkheden. Geef het altijd goed aan, dat u de kinderen wilt betrekken. Dan kijken wij graag samen met u naar uw wensen en de mogelijkheden. En die mogelijkheden zijn er zeer zeker in verschillende mate.

Bianca Tange