Kerstkaart in rouwtijd

Bianca TangeNieuws

Kerstkaart in rouwtijd - tips van Eigen Stijl Uitvaartzorg

Een kerstkaart in rouwtijd sturen vinden veel mensen lastig. Veel mensen weten niet goed wat ze op de kerstkaart kunnen schrijven aan iemand die een dierbare heeft verloren. Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet, om mensen die iemand missen met Kerst een hart onder de riem te steken.

 1. Kies een neutrale kerstkaart in rouwtijd

  Kies een mooie kerstkaart zonder voorgedrukte wensen. Natuurlijk wenst u iemand het beste, maar ‘Gezellige feestdagen en een fantastisch nieuwjaar’ liggen waarschijnlijk niet in het verschiet. Daarom kunt u het beste een neutrale kerstkaart kiezen waar u uw eigen wens op kunt schrijven.

 2. Wens mooie dingen

  Wat kunt u iemand toewensen? Als iemand de feestdagen moet doorkomen terwijl hij rouwt kunt u iemand mooie dingen toewensen als lieve mensen om hem/haar heen en mooie momenten in het nieuwe jaar.

 3. Erken het verdriet

  Door het gemis te benoemen toont u begrip en geeft u iemand ruimte voor zijn of haar verdiet. Een zinnetje als “Ik kan me voorstellen dat je je man deze feestdagen nog extra zult missen” of “Wat zullen deze dagen dubbel voelen voor jullie als je gezin niet compleet is” kunnen al veel steun geven!

 4. Noem de naam van de overledene

  Veel mensen durven na een overlijden de naam van degene die gemist wordt niet meer te noemen. Ze zijn bang dat dit erg verdrietig is voor de nabestaanden. Echter is dit juist niet het geval. De nabestaanden waarderen het juist wanneer de naam genoemd wordt.  Zo weten de nabestaanden dat hun geliefde niet vergeten is. In een zin als “Wat zullen jullie X missen” of “We denken aan X en missen hem” kunt u uw steun betuigen en ook laten weten dat ook u de overleden persoon zeker niet vergeet.

 5. Maak het niet te moeilijk

  Wanneer u een kerstkaart in rouwtijd naar iemand stuurt, moet u het uzelf niet te moeilijk maken. Als u echt niet weet wat u moet schrijven, kunt u het kort houden. Met een opmerking als “Weet dat ik aan je denk”, kunt u er eigenlijk nooit naast zitten.

Kerstkaart in rouwtijd sturen

Wij hopen dat u met behulp van deze tips een kerstkaart in rouwtijd kunt sturen, waarbij u ook een goed gevoel heeft. Nogmaals wanneer u het lastig vindt, kies een mooie neutrale kaart en hou het kort. Het is namelijk ten alle tijden veel beter iets dan niets te sturen. De nabestaanden waarderen het over het algemeen zeer dat er aan hen gedacht wordt. En dat is ook juist met Kerst zo fijn.