Een inbraak tijdens een uitvaart voorkomen

Een inbraak tijdens een uitvaart voorkomen
jan 17, 2022

Misschien heeft u het al wel eens gelezen in de krant of via social media: een inbraak tijdens een uitvaart. Spijtig genoeg komt het voor. Alsof nabestaanden nog niet genoeg verdriet hebben, krijgen ze dan dit er ook nog bij. Dat is natuurlijk iets wat niemand wilt. Wij bij Eigenstijl uitvaartzorg helpen u graag met enkele tips om een inbraak tijdens een uitvaart te voorkomen.

Hoezo een inbraak specifiek tijdens een uitvaart?

U denkt misschien dat het toeval is, maar dieven weten precies waar ze mee bezig zijn, hoe ze te werk moeten gaan en wanneer ze toe kunnen slaan. Een inbraak tijdens een uitvaart is dan voor hen ook een uitgelezen kans. Maar hoe weten zij dat u naar een uitvaart bent?
Vaak wordt bij het plaatsen van een rouwadvertentie het woonadres van de nabestaanden vermeld en ook de datum en tijd van de uitvaart worden vermeld. Voor inbrekers wordt het zo heel gemakkelijk om te achterhalen waar en wanneer ze ergens kunnen inbreken. Er zijn inbrekers die zich hierop richten en diverse kranten doorspitten, op zoek naar rouwadvertenties waarin het woonadres van de nabestaanden en de datum en tijd van de begrafenis, crematie of afscheidsbijeenkomst vermeld staan.

Een inbraak voorkomen tijdens een uitvaart

Nu we weten hoe het kan dat dieven juist tijdens een uitvaart toeslaan, kunnen we hierop inspelen, zodat dit voorkomen wordt. Dat kan met onderstaande tips.

Gebruik geen woonadres als correspondentieadres

De eerste en misschien wel belangrijkste tip is om geen woonadres in de rouwadvertentie te plaatsen. Denk hierbij niet alleen aan de krant maar bijvoorbeeld ook aan social media. In plaats van uw eigen woonadres of het adres van andere familieleden kunt u het beste een alternatief adres gebruiken. Zo kunnen de mensen die dat willen alsnog een kaartje of een andere vorm van steunbetuiging opsturen.
Heeft u vragen over andere correspondentieadressen? Vraag het ons gerust.

Laat iemand op uw huis passen

We kunnen ons voorstellen, dat u toch graag uw eigen woonadres gebruikt voor de correspondentie. In dat geval kunt u één van uw buren, waar u een hechte en vertrouwelijke band mee heeft of een goede kennis op uw huis te laten passen terwijl u bij de uitvaart bent. Zij kunnen dan een oogje in het zeil houden. Mochten zij vreemde activiteiten rondom het huis opmerken dan kunnen zij meteen hulp inschakelen. Ook gaat u met een veel geruster gevoel naar de crematie of begrafenis, omdat u weet dat er iemand uw huis bewaakt.

Licht uw buren in

Wilt u liever niet dat er iemand in uw huis is als u weg bent? Licht dan de buren in en vraag of ze een beetje op willen letten. Extra ogen en oren werken preventief. Als ze iets zien wat ze niet vertrouwen kunnen ze actie ondernemen door bijvoorbeeld de politie te bellen.

Waarschuw andere familieleden

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Waarschuw ook andere familieleden zodat zij een inbraak tijdens de uitvaart kunnen voorkomen. Als er meerdere mensen in de omgeving op de hoogte zijn van de uitvaart en het tijdstip van de uitvaart, kan het ook zomaar bij de verkeerde mensen terecht komen. Deel daarom uw voorzorgsmaatregelen met anderen die op de uitvaart aanwezig zullen zijn.

Bianca Tange