Inbraak tijdens een crematie op Tholen

Inbraak tijdens een crematie - deur op slot
sep 6, 2018

Op Tholen was er deze week een inbraak tijdens een crematie. Een afschuwelijk scenario, dat helaas vaker voorkomt.

Inbraak tijdens een crematie op Tholen

Terwijl een vrouw uit Tholen deze week werd gecremeerd hebben dieven haar hele woning overhoopgehaald. Vlak voor haar dood had de vrouw haar dierbaren gevraagd om alle spullen van waarde direct na haar overlijden weg te halen. Dat blijkt achteraf een erg goed advies te zijn geweest.

Inbraak niet alleen in huis van overledene

Terwijl de familie afscheid moest nemen sloegen twee mannen met bivakmutsen toe. Het opvallende is dat ze ook hebben ingebroken in de woonwagen van andere familieleden. Ze hebben dus echt voorwerk gedaan. Deze inbrekers waren op de hoogte van de crematie en hebben wellicht ook familieleden nagetrokken of adressen achterhaalt, zodat zij ook hier konden toeslaan op het tijdstip van de uitvaart.

Let goed op

Het is natuurlijk erg triest dat dit gebeurt. Echter komt het helaas vaker voor. Dieven hebben ruimschoots de tijd voor hun inbraak, daar een uitvart inclusief condoleance toch al snel zo’n 2 tot 3 uur in beslag neemt. Zeker wanneer u nog verder moet reizen, dan hebben zij veel tijd, om dus naast het huis van de overledene ook nog een bezoekje te brengen aan woningen van de nabestaanden.

U kunt dit vervelende scenario beter proberen te voorkomen.
Let dus goed op wanneer u afscheid neemt van uw dierbare en tijdens de uitvaart. Wanneer u een advertentie in de krant zet, let er dan op dat u een correspondentie adres gebruikt i.p.v. uw eigen adres.

(Bron; uitvaartbranche.nl)

Bianca Tange