Iets mis bij de uitvaart…

iets mis bij de uitvaart
okt 10, 2019

U moet zich voorstellen een uitvaart wordt geregeld voor een familie en eigenlijk ging alles vanaf het begin tot het einde perfect. Echter bleek later: er ging iets mis bij de uitvaart…

Een vlekkeloze uitvaart

Familie was vanaf het 1e gesprek al super tevreden. De hele organisatie van de uitvaart verliep vlekkeloos. Alles kunnen regelen zoals de familie het wilde en zelfs de uitvaart verliep top, het was een afscheid naar wens. Naar volle tevredenheid namen we na de uitvaart afscheid.

Iets mis bij de uitvaart… Vergeten…

Toch was er iets mis bij de uitvaart, dat bleek 4 uur erna…
De familie nam contact op met de vraag waar het horloge was gebleven van de overledene. De grond verdween onder mijn voeten, want meteen realiseerde ik mij: dit ben ik vergeten af te doen.
Het crematie proces was al uitgevoerd en dit was dus onomkeerbaar. Ik voelde me meteen zo stom, hoe kon ik dit nu vergeten?!!

Heel jammer…

De familie vond dit natuurlijk heel jammer (zo zeiden ze het ook). Ik voel mij zo rot… Heel de dag en nacht ben ik van slag. Ik besluit de volgende dag naar de familie toe te gaan met een bos bloemen en mijn excuses aan te bieden.

Iets mis bij de uitvaart, maar toch overheersen mooie herinneringen

Ze geven aan dat ze dit even heel vervelend hadden gevonden, maar dat de mooie herinneringen aan de uitvaart en de dagen er naar toe overheersten. Ik krijg een dikke knuffel van de familie en het is me vergeven.

Dit gebeurd mij in ieder geval nooit meer!!!

Bianca Tange