Ieder mens is uniek

ieder mens is uniek
mrt 14, 2019

Als uitvaartondernemer kom ik iedere keer weer met bijzondere mensen, families, culturen en geloven in aanraking. En ieder mens is uniek hierbij.

Ieder mens is uniek

Twee weken terug had ik te maken met een familie welke boeddhistisch is. Voor mij ook weer nieuw, want dit had ik nog niet eerder meegemaakt bij het verzorgen van een uitvaart. Dit vind ik alleen maar heel mooi. Ik leer iedere uitvaart weer bij en zo ook deze keer. Ik kan dan ook oprecht zeggen: ieder mens is uniek.

Ieder zijn eigen stroming

De belangrijkste aspecten van deze stroming zijn:

  • het uitbannen van alle materiële verlangens;
  • het zich ethisch gedragen;
  • het ontwikkelen van de geest.

Grote opkomst en warme woorden

Uit alles bleek dat de overledene ook zo geleefd heeft. Iedereen sprak vol lof en warmte over hem en de opkomst op de dag van de uitvaart was vele malen groter dan de familie had verwacht.

Afscheidsritueel

Het afscheidsritueel tijdens het sluiten van de kist stond in het teken van rituelen. Waar ik normaal de leiding heb stond ik er nu een beetje bleu bij.

Ook dit keer geldt: ieder mens is uniek!

Door deze uitvaart ben ik weer een ervaring rijker. Ik ben blij en dankbaar, dat ik hierbij mocht zijn en deze uitvaart mocht verzorgen en de nabestaanden mocht ondersteunen. En ook dit keer geldt: ieder mens is uniek!

Bianca Tange