Een heftig overlijden

Heftig overlijden tijdens een vakantie in Zeeland - een melding bij Eigen Stijl Uitvaartzorg
jun 4, 2018

Ieder overlijden is heftig voor alle nabestaanden. Maar soms komen er bij mij ook wel eens meldingen binnen, waarbij ik van mening ben dat het een extra heftig overlijden is. Zo ook afgelopen nacht.

Melding in de nacht

Vannacht om 2.20 uur ging de telefoon. Dan weet ik meteen dit is een melding van overlijden. Ik spreek met de schoonzoon van de familie. Hij vertelt mij dat zij hier op vakantie zijn en zijn schoonvader geheel plotseling vannacht is overleden. Dat is dus voor de familie een extra heftig overlijden.

Heftig overlijden tijdens een vakantie

Met de hele familie op vakantie naar Zeeland, wat een prachtige vakantie had moeten worden eindigt in een nachtmerrie. Het wordt meteen duidelijk dat meneer overgebracht moet worden naar zijn woonplaats en dat ik de melding ga overdragen aan een collega daar. Wat niet meteen duidelijk is waar meneer naar toegebracht moet worden.

Persoonlijk contact

Ik kies ervoor om i.p.v. telefonisch alles te regelen toch naar de familie toe te gaan om ze te ondersteunen. Persoonlijk contact is in zo’n situatie toch het beste. Daarom trek ik snel mijn kleding aan en vertrek ik direct naar de familie.

Als ik daar aankom ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt, de familie is duidelijk lam geslagen. Ze zijn vol ongeloof wat hen is overkomen. En dit is logisch natuurlijk. Ze hebben besloten om meteen weg te gaan en achter de rouwauto aan te rijden. Ze zijn daarom druk aan het inpakken. Naast ondersteuning spring ik meteen in de regelmodus en help waar kan met pakken en auto inladen.

Uiteindelijk kan de familie vertrekken naar huis en wens ik ze in de schemer van de nacht een veilige terugreis en veel sterkte voor de komende tijd.
Het prachtige Zeeland zal voor hun nooit meer hetzelfde zijn…

Bianca Tange