Een grafsteen uitzoeken

Een grafsteen uitzoeken
aug 26, 2020

Wanneer een dierbare is begraven kiezen de meeste mensen ervoor om nadien een gedenksteen te plaatsen. Een grafsteen uitzoeken is iets wat u misschien nog niet eerder heeft gedaan. Dit is onderdeel van het rouwproces en een emotionele gebeurtenis. Het is daarom belangrijk dat dit past bij uw persoonlijke wensen en dat u weet hoe dit gaat.

Hoe werkt het?

Na de begrafenis kiest u een steenhouwer voor het laten vervaardigen en plaatsen van de grafsteen. Tussen opdracht geven daartoe en plaatsen ervan zitten meestal enkele maanden. De kosten van de grafsteen zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal.

Het maken van een grafsteen duurt een aantal maanden. In de tussentijd is het vaak mogelijk een tijdelijke grafmarkering of voorloopsteen te plaatsen. Eigen Stijl Uitvaartzorg zorgt altijd voor een tijdelijke grafmarkering op de dag van de uitvaart. Dit is een tijdelijk steentje met de naam, geboortedatum en sterfdatum. Dit steentje kan blijven liggen tot de definitieve grafsteen geplaatst wordt.

Wat kost een grafsteen?

De kosten zijn enorm afhankelijk van het materiaal en van de grootte. Ook kunnen de kosten verschillen per steenhouwer. Qua materialen is er veel mogelijk. Een grafsteen kan gemaakt worden van:

  • Steen;
  • Glas;
  • RVS;
  • of zelfs van hout.

De aanschaf van een gedenksteen

Als het gaat om gedenkstenen zijn er veel verschillende aanbieders. Het is belangrijk dat een aanbieder vertrouwd aanvoelt. Het is fijn als u voorbeelden kunt bekijken van grafstenen. Zo krijgt alvast een idee van wat voor grafsteen u bij deze aanbieder samen kunt stellen. Bij van Dalen Natuursteen Walcheren in Vlissingen vindt u verschillende voorbeelden op de website. Echter weten ook zij dat iedere keuze persoonlijk is. U bent hier ten alle tijden welkom voor een persoonlijk gesprek, zodat u tot een passende keuze kunt komen.

Gedenksteen schoonmaken en onderhouden

Wanneer u een grafsteen heeft aangeschaft en deze is geplaatst, wilt u natuurlijk dat deze mooi blijft. Het schoonmaken en onderhouden is dan ook erg belangrijk. Het onderhoud van de gedenksteen is niet standaard maar hangt af van het soort steen. De steenhouwer kan u hier ten alle tijden een gedegen advies over geven.

Persoonlijk en in uw stijl

Eigen Stijl Uitvaartzorg weet als geen ander dat niet alleen de uitvaart persoonlijk en in uw stijl moet zijn, maar ook het gedenkteken. Wij willen u dan ook adviseren hier geen overhaaste beslissingen in te nemen en goed uw wensen op een rijtje te zetten. Mocht u hier vragen over hebben, kunt u deze uiteraard ook altijd aan ons stellen.

Bianca Tange