Fotografie bij een afscheid

fotografie bij een afscheid
jan 6, 2020

Af en toe kom ik het in mijn werk tegen dat mensen kiezen voor afscheidsfotografie. Echter is dit nog meer uitzondering dan regel. Ik hoor vaak dat mensen fotografie bij een afscheid niet echt waardevol vinden. Mijn ervaring heeft mij doen beseffen dat men geen goed beeld heeft van wat er die dag wordt vastgelegd. Een afscheidsfotograaf legt de liefde van die dag vast tijdens de uitvaart. Iets wat u op dat moment niet of beperkt ziet omdat u overmand word door verdriet.

Uitvaartreportage geeft steun en troost

Een uitvaartreportage geeft steun en troost. Liefdevolle foto’s zorgen ervoor dat u niet alleen een verdrietige herinnering heeft aan het afscheid, maar dat u ook met een warm gevoel terug kunt kijken. Zo kunt u bekijken hoe het was, wie er tot steun was en alle details die wellicht langs u heen zijn gegaan.

Samen het album doorbladeren helpt om over de dag te praten. Daarnaast kunt u herinneringen ophalen door de fotografie bij een afscheid. Het blijkt in de praktijk niet voor iedereen makkelijk te zijn om naderhand te spreken over de uitvaart. Het is soms te beladen. Op het moment dat u een album heeft, dan blijkt dit te helpen om een gesprek te openen.
Afscheidsfotografie is dus ook erg waardevol voor de verwerking.

Fotografie bij een afscheid kosteloos bij Eigen Stijl Uitvaartzorg

Om mensen meer bekend te maken met afscheidsfotografie biedt Eigen Stijl uitvaartzorg dit vanaf heden standaard kosteloos aan in Zeeland.
Dit doen wij in samenwerking met Gwendolyn Pieters Afscheidsfotografie.
Natuurlijk gebeurt dit altijd in overleg en alleen als mensen hier open voor staan.

Bianca Tange