Facebook account na overlijden verwijderen?

Facebook account na overlijden verwijderen - Facebook logo
feb 14, 2018

Waneer er in uw directe omgeving mensen komen te overlijden, is het fijn als u bepaalde zaken snel kunt regelen. U wilt wellicht snel het Facebook account na overlijden verwijderen.

Facebook biedt u twee mogelijkheden bij het overlijden Facebook account van een overledene verwijderen - Facebook logovan een persoon.

  • Allereerst kunt u de pagina gewoon verwijderen, zoals u misschien wilt.
  • Een andere mogelijkheid is om van de Facebook pagina een herdenkingspagina te maken. Vrienden van deze overleden persoon kunnen dan condoleance berichten op de tijdlijn van deze persoon plaatsen.

Hoe kan ik een Facebook account na overlijden verwijderen

Het Facebook account na overlijden verwijderen is niet heel ingewikkeld. U vult een online formulier in bij het helpcentrum van Facebook. Dit vindt u onder het kopje beleidsregels en rapportage. In dat formulier vult u als eerst in wie u zelf bent. Daarnaast vult u de gegevens in van de overledene. Tevens stuurt u een bewijs mee dat u familie bent van deze persoon. Dit doet u bijvoorbeeld door een overlijdensakte of het geboortebewijs van de overledene mee te sturen.

Hoe maak ik een Facebook herdenkingspagina aan voor de overledene?

Het aanmaken van een herdenkingspagina is zeer eenvoudig. Om dit te doen moet u een formulier invullen op Facebook (zelfde werkwijze als hierboven). Nadat u het formulier heeft ingevuld, wordt de informatie door Facebook gecontroleerd. Wanneer dit is goedgekeurd zal de pagina van deze persoon een herdenkingspagina worden.
Vrienden van deze persoon kunnen zien dat deze persoon overleden is (een soort rouwadvertentie). Nu kunnen zij een condoleance schrijven op de pagina van deze persoon.

Bianca Tange