Eerlijke uitvaarten

Eerlijke uitvaarten - keurmerk - Eigen Stijl Uitvaartzorg
dec 13, 2019

Eigen Stijl uitvaartzorg voert het keurmerk van “Eerlijke Uitvaarten”, maar wat betekent dit eigenlijk?

Eerlijke Uitvaarten wil de vernieuwende en stuwende kracht zijn achter eerlijk zaken doen in de uitvaartbranche. Daarbij is transparantie het sleutelwoord.

Vertrouwen

Op het moment dat u met het overlijden van iemand van wie u heel veel houdt wordt geconfronteerd, start een hectische periode. Er moeten opeens heel veel beslissingen in korte tijd genomen worden en helder nadenken is vaak lastig. Op dat moment wilt en móet u iemand naast u hebben staan die u helemaal kunt vertrouwen. Een uitvaartverzorger met het Eerlijke Uitvaarten – predicaat is iemand die u helemaal kunt vertrouwen.

Transparant

In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, rekent een Eerlijke Uitvaarten – uitvaartverzorger één tarief voor zijn of haar complete dienstverlening. Al het andere dat wordt ingekocht voor de uitvaart van uw dierbare wordt 1-op-1 doorberekend. Dus zonder:

  • Marges;
  • Toeslagen;
  • Winstopslag of hoe dat ook wordt genoemd.

Kortom, de kist, de kaarten, bloemen, de koeling, schaarwagen, vervoer, alles tegen de inkoopprijzen van de uitvaartverzorger. Anders heeft de uitvaartverzorger immers belangen bij uw keuzes.

Op verzoek kan de uitvaartverzorger zijn inkoopfacturen ook laten zien. Dat is transparant, dat is eerlijk.

Een uitvaartverzorger krijgt het predicaat “Eerlijke Uitvaarten” als deze is geaccepteerd als partner van Eerlijke Uitvaarten.
Om geaccepteerd te worden moet de uitvaartverzorger aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De uitvaartverzorger verdient zelf alleen het aannametarief;
  • Alle overige kosten/inkopen worden zonder winstopslag doorberekend;
  • Onderdelen die niet onder het aannametarief vallen en door de uitvaartverzorger zelf worden uitgevoerd, worden tegen marktconforme inkoopprijzen doorberekend;
  • Binnen 24 uur en anders zo snel mogelijk presenteert de uitvaartverzorger een gedetailleerd en zo compleet mogelijk kostenoverzicht;
  • Op verzoek toont de uitvaartverzorger zijn inkoopnota’s met betrekking tot de betreffende uitvaart;
  • De uitvaartverzorger voldoet aan zijn verplichtingen naar Eerlijke Uitvaarten

Blijkt na een klacht dat een uitvaartverzorger zich herhaaldelijk niet houdt aan bovenstaande beloftes, verliest hij het predicaat en het recht de beeldmerken te gebruiken.

Eigenstijl uitvaartzorg is zo’n uitvaartonderneming, en daarom mogen we dit keurmerk voeren.

 

Bianca Tange