Duurzame uitvaartkisten

van Eigen Stijl Uitvaartzorg

Wat betreft uitvaartkisten is er een heleboel mogelijk. Ieder mens is uniek en daarbij hoort een persoonlijke uitvaart maar ook een kist die geheel bij de overledene past. Bij Eigen Stijl Uitvaarzorg kunt u niet alleen terecht voor persoonlijke uitvaarten, maar ook voor duurzame uitvaartkisten.

  • Alles
  • Hout
  • Manden
  • Opbaarplank
  • Stof

Foto gemaakt door: Talitha Oosterom Fotografie

Hoe komen onze kisten tot stand?

In 2019 ben ik in contact gekomen met Huib Westerbeke. Hij is begeleider bij werkleer bedrijf de Ambachten in Middelburg. Werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In hun werkleer bedrijven bieden zij mensen een kans om mee te doen aan de maatschappij, zonder direct een grote druk op te leggen.

Tijdens deze ontmoeting heb ik hem geïnformeerd over mijn idee. Hij was meteen enthousiast. Uiteindelijk is in samenwerking met John Jansen de kistenlijn tot stand gekomen. Vanaf begin 2020 is In-Made ook aangesloten bij dit project en ook zij werken mee aan de recycle kistenlijn van Eigenstijl uitvaartzorg.

Duurzame uitvaartkisten van Eigen Stijl uitvaartzorg

Eigen Stijl Uitvaartzorg denkt ook aan een leefbare wereld en de toekomstige generatie. De duurzame uitvaartkisten worden gemaakt van recycle hout, dit is hout dat een eerdere bestemming heeft gehad. Recycle hout komt recht uit:

  • de bouw;
  • oude huizen;
  • gebouwen;
  • of de transportindustrie.

Eerder werd dit hout weggegooid, maar nu verwerken wij dit hout in onze duurzame kisten.

Doordat recycle hout eerder gebruikt is, krijgen planken en balken een unieke geleefde uitstraling. Zo is elke plank of balk anders. In sloophout of hout uit recycle trajecten kunnen spijkers voorkomen. Dit kan gewoon blijven zitten, verwijderd worden, of afgeslepen, dit hoort bij de uitstraling van sloophout. Ons recycle hout mag geleefd hout zijn, waar wat op en aan zit, dat hoort bij de charme van het recycle hout. Momenteel wordt het recycle hout geleverd door Sinke en Hardhout Zeeland.

De bekleding van onze duurzame uitvaartkisten, wordt momenteel gemaakt door Diny Janssen uit Vlissingen. De bekleding bestaat uit verschillende materialen, zoals biologisch katoen, dit is de stof die het meeste gebruikt wordt. Daarnaast kunnen er wade gemaakt worden van lievelingsdekens, overtrekken enz. van de overledene.

Duurzame uitvaartkist van Eigen Stijl uitvaartzorg bestellen

Wilt u één van onze duurzame uitvaartkisten bestellen of wenst u meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.
Wordt uw uitvaart niet door ons verzorgd, maar heeft u wel interesse in een van onze duurzame uitvaartkisten? Ook dan kunt u bij ons terecht en een duurzame uitvaartkist bestellen.