Duurzame uitvaartkisten in Oostburg

Uitvaartkisten

Wat betreft uitvaartkisten is er een heleboel mogelijk. Ieder mens is uniek en daarbij hoort een persoonlijke uitvaart maar ook een kist die geheel bij de overledene past. Bij Eigen Stijl Uitvaarzorg kunt u niet alleen terecht voor persoonlijke en eerlijke uitvaarten in Zeeland, maar ook voor duurzame uitvaartkisten in Oostburg en omgeving.

Hoe komen de duurzame uitvaartkisten van Eigen Stijl Uitvaartzorg tot stand?

In 2019 ben ik in contact gekomen met Huib Westerbeke. Hij is begeleider bij werkleer bedrijf de Ambachten in Middelburg.
Werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In hun werkleer bedrijven bieden zij mensen een kans om mee te doen aan de maatschappij, zonder direct een grote druk op te leggen.

Tijdens deze ontmoeting heb ik hem geïnformeerd over mijn idee. Hij was meteen enthousiast. Uiteindelijk is in samenwerking met John Jansen de kistenlijn tot stand gekomen.

Vanaf begin 2020 is In Made ook aangesloten bij dit project en ook zij werken mee aan de recycle kistenlijn van Eigenstijl uitvaartzorg.

Hierdoor kan Eigen stijl Uitvaartzorg zich bij uitvaartverzorging in Oostburg onderscheiden van andere uitvaartondernemingen.
Voordat de kist wordt gesloten
Duurzame uitvaartkisten bij Eigen Stijl Uitvaartzorg in Zeeland

Duurzame uitvaartkisten van Eigen Stijl uitvaartzorg

Eigen Stijl Uitvaartzorg denkt ook aan een leefbare wereld en de toekomstige generatie. Na de duurzame uitvaart met onze herinneringsplant, bieden wij nu ook duurzame uitvaartkisten in Oostburg en omgeving aan.

De duurzame uitvaartkisten worden gemaakt van recycle hout, dit is hout dat een eerdere bestemming heeft gehad. Recycle hout komt recht uit:

  • de bouw;
  • oude huizen;
  • gebouwen;
  • of de transportindustrie.

Eerder werd dit hout weggegooid, maar nu verwerken wij dit hout in onze duurzame kisten.

Doordat recycle hout eerder gebruikt is, krijgen planken en balken een unieke geleefde uitstraling. Zo is elke plank of balk anders. In sloophout of hout uit recycle trajecten kunnen spijkers voorkomen. Dit kan gewoon blijven zitten, verwijderd worden, of afgeslepen. Dit hoort bij de uitstraling van sloophout. Ons recycle hout mag geleefd hout zijn, waar wat op en aan zit, dat hoort bij de charme van het recycle hout. Momenteel wordt het recycle hout geleverd door Sinke en Hardhout Zeeland.

De bekleding van onze duurzame uitvaartkisten, wordt momenteel gemaakt door Diny Janssen uit Vlissingen. De bekleding bestaat uit verschillende materialen, zoals biologisch katoen, dit is de stof die het meeste gebruikt wordt. Daarnaast kunnen er wade gemaakt worden van lievelingsdekens, overtrekken enz van de overledene.

Aanschaffen van duurzame uitvaartkisten in Oostburg

De kist kunt u rechtstreeks bij ons kopen wanneer wij uw eerlijke uitvaart in Zeeland verzorgen. Ook wanneer de uitvaart niet door ons verzorgd wordt kunt u voor duurzame uitvaartkisten in Oostburg en omgeving bij ons terecht.
Het emotionele aspect van het kopen van een uitvaartkist kunnen wij niet wegnemen. Maar we helpen en ondersteunen u wel graag bij de keuze.

Bekijk hier op uw gemak onze verschillende uitvaartkisten met bijbehorende prijzen.

Wanneer u vragen heeft of meer informatie wenst, nodigen wij u van harte uit contact met ons op te nemen.