Eigen Stijl uitvaartzorg gaat voor duurzame kistenlijn

Bianca TangeNieuws

Voordat de kist wordt gesloten

Al sinds het begin van Eigenstijl uitvaartzorg loop ik met het idee rond om een eigen kistenlijn te ontwikkelen. Ieder mens is immers uniek, ook de uitvaart en daarbij dus ook de kist. Het leek mij een mooi idee dat de kisten worden gemaakt van gerecycled hout en de binnenkant bekleed met mooie warme stoffen. Wat voor mij belangrijk is, is dat ik een duurzame kistenlijn kan aanbieden, waarbij de kisten worden gemaakt van recycle materiaal tegen een betaalbare prijs.

Hoe is de duurzame kistenlijn tot stand gekomen?

Sinds vorig jaar ben ik in contact gekomen met Huib Westerbeke. Hij is begeleider bij werkleer bedrijf de Ambachten in Middelburg. |
Werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. In hun werkleer bedrijven bieden zij mensen een kans om mee te doen aan de maatschappij, zonder direct een grote druk op te leggen.

Tijdens deze ontmoeting heb ik hem geïnformeerd over mijn idee en hij was meteen enthousiast. Uiteindelijk is in samenwerking met John Jansen de kistenlijn tot stand gekomen.

Vanaf begin van dit jaar is In Made ook aangesloten bij dit project en ook zij werken mee aan de recycle kistenlijn van Eigenstijl uitvaartzorg.

De duurzame uitvaartkist van Eigen Stijl Uitvaartzorg

De duurzame uitvaartkisten worden gemaakt van recycle hout, dit is hout dat een eerdere bestemming heeft gehad. Recycle hout komt recht uit:

  • de bouw;
  • oude huizen;
  • gebouwen;
  • of de transportindustrie.

Eerder werd dit hout weggegooid, maar nu verwerken wij dit hout in onze duurzame kisten.

Doordat recycle hout eerder gebruikt is, krijgen planken en balken een unieke geleefde uitstraling. Zo is elke plank of balk anders. In sloophout of hout uit recycle trajecten kunnen spijkers voorkomen. Dit kan gewoon blijven zitten, verwijderd worden, of afgeslepen, dit hoort bij de uitstraling van sloophout. Ons recycle hout mag geleefd hout zijn, waar wat op en aan zit, dat hoort bij de charme van het recycle hout. Momenteel wordt het recycle hout geleverd door Sinke en Hardhout Zeeland.

De bekleding van onze duurzame uitvaartkisten, wordt momenteel gemaakt door Diny Janssen uit Vlissingen. De bekleding bestaat uit verschillende materialen, zoals biologisch katoen, dit is de stof die het meeste gebruikt wordt. Daarnaast kunnen er wade gemaakt worden van lievelingsdekens, overtrekken enz van de overledene.

Prijzen en voorbeelden van onze duurzame uitvaartkisten

Wilt u meer informatie over onze duurzame kistenlijn? Of bent u benieuwd naar ons aanbod en de prijzen? Binnenkort kunt u op onze website terecht voor voorbeelden inclusief prijzen. Ook wanneer de uitvaart niet door ons wordt verzorgd, kunt u bij ons een duurzame uitvaartkist bestellen.

Hieronder kunt u al enkele voorbeelden bekijken:

Duurzame kistenlijn - Eigen Stijl Uitvaartzorg - voorbeelden