Condoleance

condoleande voorbeelden
nov 6, 2019


Condoleance betekent het tonen van medeleven na het overlijden van een persoon. Vaak is er voor of na de begrafenis of crematie gelegenheid om de nabestaanden officieel te condoleren. 
Dit kan in een formele of informele sfeer. Dit is maar net hoe de wensen zijn voor de uitvaart. Ieder is hier vrij in om hier invulling aan te geven.

Condoleanceregister

Een andere mogelijkheid is het tekenen van een condoleanceregister. U kunt hiervoor een traditioneel boek gebruiken, maar tegenwoordig zijn er ook veel mogelijkheden om dit persoonlijker te maken. 
Bijvoorbeeld:

  • A5 kaartjes schrijven en dit bundelen tot een boekje;
  • De kist beschrijven en daar mooie foto’s van maken;
  • Een boekje met een mooie voorkant;

Zie hieronder enkele voorbeelden:

condoleande voorbeelden

Condoleance via condoleren en register

Tevens komt het ook voor dat men nabestaande officieel kan condoleren, maar ook nog een register kan tekenen. Het tekenen kan voorafgaand aan de uitvaart, erna of beide. Ook deze mogelijkheden is weer hoe ieder het zelf wenst.

Bovengenoemde zijn enkele mogelijkheden. En ook voor condoldeance geldt dat wij rekening houden met uw wensen. Wanneer u hier zelf een idee voor heeft, kunt u dit uiteraard bij ons kenbaar maken, zodat wij dit voor u kunnen verzorgen. Wij bieden immers eerlijke uitvaarten geheel naar uw wens en hier hoort ook condoleance bij, wanneer u dit wilt.

Bianca Tange