Catering bij een uitvaart

Catering bij een uitvaart
jun 8, 2022

Na de afscheidsdienst is er indien gewenst, nog een mogelijkheid om even informeel samen te zijn. Vaak wordt hier ook de mogelijkheid geboden om de familie te condoleren met hun verlies. Hier komt ook de catering bij een uitvaart om de hoek kijken. Veel mensen zullen hierbij denken aan het serveren van koffie en cake. Natuurlijk wordt dit nog steeds gedaan, maar steeds vaker wordt hier iets meer nadruk gelegd op de wensen van de overledene. Net zoals met het rouwdrukwerk en de decoratie van de uitvaartlocatie, kunt u namelijk ook met de catering een persoonlijke stempel op het afscheid drukken. Hieronder vindt u meer informatie en verschillende ideeën voor catering bij een uitvaart.

Prijzen en locaties van catering bij een uitvaart

Bij een condoleance met catering denkt u wellicht direct aan de aula van het uitvaartcentrum / crematorium. Hier wordt catering ook vaak aangeboden. Uiteraard kunt u hier ook zelf catering (laten) aanleveren. Indien u de producten zelf meeneemt of laat bezorgen dan worden er serveerkosten berekend.
Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een geheel andere locatie, zoals een restaurant, een café, uw eigen huis of tuin, de buitenlucht etc. Prijzen voor catering hier zijn afhankelijk van locatie en wat er mogelijk is.

Belegde broodjes

Naast de koffie en cake wordt er erg vaak gekozen voor de belegde broodjes. In overleg wordt er gerekend op een aantal belegde broodjes per persoon. Dit bestaat uit zachte broodjes, wit of bruin welke belegd zijn met diverse kaassoorten en diverse vleeswaren. Zo hebben de gasten voldoende keuze. Het is ook vaak mogelijk om hier bepaalde supplementen aan toe te voegen. Denk hierbij aan een zoete snack of een kopje soep.

Ambachtelijk belegde broodjes

Zijn de belegde broodjes nog redelijk traditioneel, dan kan er voor een iets uitgebreidere variant gekozen worden indien u dit wenst. Denk hierbij aan een luxe variant van de belegde broodjes. Hierbij vindt u vaak:

  • kleine harde witte broodjes;
  • verschillende broodsoorten;
  • en vaak ook komt de belegde tortilla wrap hierin terug.

Afhankelijk van de cateraar en uw wensen kunnen er soms ook kleine worstenbroodjes, kaasbroodjes of saucijzenbroodjes bij zitten. Net als bij het belegde broodjes arrangement past hierin ook eventueel een kopje soep, welke u de gasten kunt aanbieden.

Zoete lekkernijen

Is het tijdstip minder geschikt voor belegde broodjes met soep? Of wellicht bent u een enorme zoetekauw, dan is daar natuurlijk altijd de optie voor de traditionele koffie met cake. Maar wellicht is het juist fijn om anders herdacht te worden en hierin iets meer uit te pakken, met een combinatie van verschillende zoete lekkernijen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Macarons;
  • petit fours;
  • muffins;
  • zoete broodjes met diverse toppings.

Borrelhapjes

Een ander veelvoorkomende keuze van de laatste tijd is toch wel het serveren van borrelhapjes na een dienst bij een uitvaart. Het klinkt wellicht niet enorm chic en gedenkwaardig, maar zeker wanneer u als een gezelschapsmens in het leven stond is dit absoluut geen gek idee.

Een intieme high tea

Perfect voor bij een intieme uitvaart: organiseer een high tea. Hierbij kunt u bijvoorbeeld een intiem clubje mensen bij u thuis (of op een locatie naar keuze) laten komen, waarbij u verschillende soorten thee uitserveert. Natuurlijk kunt u het geheel afmaken met schalen vol met koekjes en andere zoete lekkernijen.

Barbecue na de uitvaart

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het afscheid af te sluiten met een barbecue. Dit zorgt voor een lekkere losse sfeer en het is ook gemakkelijk thuis te organiseren, als u een grote tuin heeft. Let er hierbij wel op dat u voor vegetariërs met alternatieven komt, zoals vega burgers en lekkere salades. U kunt de catering zelf verzorgen, maar u kunt dit natuurlijk ook uit handen geven.

Kortom wat betreft bij catering bij een uitvaart is er echt heel veel mogelijk. Heeft u zelf wensen of ideeën? Geef dit zeer zeker aan bij ons. Wij kijken graag samen met u naar de wensen en mogelijkheden, zodat ook de catering persoonlijk en in uw stijl is.

Bianca Tange