Fotopresentatie tijdens een uitvaart

Bianca TangeNieuws

Fotopresentatie tijdens een uitvaart

Een fotopresentatie tijdens een uitvaart komt tegenwoordig vaak voor. Misschien wilt u ook foto’s laten zien tijdens de afscheidsbijeenkomst wanneer uw dierbare is overleden. Daarvoor hebben wij verschillende tips, zodat u een mooie fotopresentatie kunt samenstellen.

Rouw bij kinderen

Bianca TangeNieuws

Rouw bij kinderen - Eigen Stijl Uitvaartzorg

Rouw bij kinderen is anders qua proces dan bij volwassenen. Het is hoe dan ook belangrijk kinderen bij het rouwproces te ondersteunen. In dit artikel leest u meer over de verschillen in rouw en gedrag per leeftijd en hoe u kinderen kunt helpen bij het rouwen.

Kinderen voorbereiden op een uitvaart

Bianca TangeNieuws

Kinderen voorbereiden op een uitvaart - Eigen Stijl uitvaartzorg - tips

Een uitvaart kan kinderen helpen bij de verwerking van het verliezen van een dierbare. Het is natuurlijk wel noodzaak dat uw kinderen weten wat hen te wachten staat. In deze blog kunt u lezen hoe u kinderen kunt voorbereiden op een uitvaart.

Kinderen meenemen naar de uitvaart

Bianca TangeNieuws

Kinderen meenemen naar de uitvaart - Eigen Stijl uitvaartzorg

Een vraag die wij vaak horen: kunnen wij de kinderen meenemen naar de uitvaart? Volgens de wetenschap is het in eerste instantie belangrijk om het kind zélf de keuze te laten of het wel of niet aanwezig wil zijn bij de uitvaart. Maar een kind dwingen is zeker niet de bedoeling. Wij geven u hier uitleg en tips hoe hiermee om te gaan.

Woning opruimen na een overlijden

Bianca TangeNieuws

Woning opruimen na overlijden - tips van Eigen Stijl uitvaartzorg

Een woning opruimen na een overlijden kost veel energie. Het kost niet alleen veel tijd en werk maar het kan ook het nodige verdriet met zich meebrengen. Om u hierbij een beetje te helpen, hebben wij enkele tips met wat informatie voor u op een rij gezet.

Erfenis en schulden

Bianca TangeNieuws

Erfenis en schulden - Eigen Stijl Uitvaartzorg

Bij een erfenis denkt men vaak aan het erven van spullen en geld. Maar het is ook mogelijk dat een erfenis flinke schulden met zich meebrengt. Wat als u in dit geval aangewezen bent als erfgenaam? Kunt u dan van de erfenis afzien? Het kan de nodige vragen oproepen. Daarom leest u in deze blog wat meer over erfenis en schulden.

Herdenkingsdienst na lichaamsdonatie

Bianca TangeNieuws

Herdenkingsdienst na lichaamsdonatie

Wanneer u uw lichaam beschikbaar stelt aan de wetenschap hebben uw nabestaanden zeer kort de tijd om afscheid van u te nemen. Een afscheidsbijeenkomst zoals vaak gehouden voor een uitvaart is niet mogelijk. Het is wel mogelijk een herdenkingsdienst na lichaamsdonatie te houden.

Adressenlijst voor de uitvaart

Bianca TangeNieuws

Adressenlijst voor de uitvaart - Eigen Stijl uitvaartzorg - tips

Voor het zenden van rouwkaarten zijn adressen van groot belang. Een adressenlijst brengt voor uw nabestaanden dan ook heel wat voordelen met zich mee. U kunt een adressenlijst op verschillende manieren actueel houden.

Natuurbegraven

Bianca TangeNieuws

Natuurbegraven - Eigen Stijl uitvaartzorg

In Nederland wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor begraven in de natuur, maar waarom is dat? Wat maakt natuurbegraven zo anders ten opzichte van ‘regulier’ begraven? In deze blog vertellen wij u graag meer over natuurbegraven.

Lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap

Bianca TangeNieuws

Lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap

Naast begraven of cremeren en in de toekomst resomeren, kunt u uw lichaam ook ter beschikking stellen aan de wetenschap. Wanneer u hiervoor kiest wordt uw lichaam gebruikt voor medisch-wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.