Tips voor een informele condoleance

Bianca TangeNieuws

Informele condoleance - Eigen Stijl uitvaartzorg

Bij een uitvaart is het gebruikelijk dat de genodigden de nabestaanden condoleren. Vaak ontstaat er organisch een rij van mensen tijdens of na de dienst. Niet iedereen vindt dit echter fijn. Maar hoe kunt u zo’n formele rij voorkomen en zorgen voor een informeel samenzijn? Wij delen een aantal tips voor het aansturen van een informele condoleance.

Helpen bij verlies en verdriet – lezing Manu Keirse

Bianca TangeNieuws

Helpen bij verlies en verdriet – lezing Manu Keirse - Eigen Stijl uitvaartzorg

Eind oktober gingen wij naar een lezing van Manu Keirse. Wij zijn natuurlijk geen Manu Keirse en wij kunnen al helemaal niet zo goed en mooi overbrengen wat verlies en verdriet is en hoe u iemand hierbij kunt helpen. Maar wij kunnen wel in grote lijnen vertellen wat ons deze avond verteld is. Zo herkent u wellicht dingen en misschien kunt u iemand helpen in uw omgeving, die te maken heeft met rouw.

De gemiddelde interesse na de uitvaart is na een week wel vervlogen…

Bianca TangeNieuws

Interesse na de uitvaart

Rouwen is veelal een moeilijk en eenzaam proces horen wij vaak van nabestaanden. Interesse en medeleven van de omgeving verdwijnt al snel na de uitvaart. Dit is ons niet vreemd en wij geven altijd als advies te doen wat voor u goed voelt. Ook voor Antoinette die binnen het team van Eigen Stijl uitvaartzorg de rouwkaarten ontwerpt en regelmatig assistentie verleent bij uitvaarten is dit niet vreemd. Helaas heeft zij zelf recent een ingrijpend verlies meegemaakt. Zij deelt hier dit keer haar ervaringsverhaal en heeft nog een tip.

Is er altijd een verklaring van erfrecht nodig?

Bianca TangeNieuws

Is er altijd een verklaring van erfrecht nodig

Er wordt vaak gedacht dat er altijd een verklaring van erfrecht nodig is na overlijden van bijvoorbeeld de echtgenoot, vader, moeder, broer, of zus. Echter is dit niet altijd nodig, wat u gemiddeld zo’n € 500,00 tot € 800,00 kan besparen. Wij leggen u in dit artikel graag uit of en wanneer een verklaring van erfrecht nodig is.

Mand vol herinneringen

Bianca TangeNieuws

Mand vol met herinneringen - Eigen Stijl uitvaartzorg

Iedereen zit vol met herinneringen. Voor de nabestaanden zijn al deze herinneringen speciaal, het houdt de overledene toch nog een beetje bij hen. Om al deze momenten te delen kunt u kiezen voor een mand vol herinneringen, i.p.v. een condoleanceboek bij het afscheid.

Een vingerafdruk als aandenken aan uw overleden dierbare

Bianca TangeNieuws

Vingerafdruk als aandenken - Eigen Stijl uitvaartzorg

Niets is zo persoonlijk als een vingerafdruk. Een vingerafdruk als aandenken aan uw overleden dierbare kan dan ook een grote troost zijn. Zo hebben nabestaanden voor altijd iets van hun dierbare bij zich. Wij hebben voor u op een rijtje gezet, wat er zoal mogelijk is met een vingerafdruk.

Hoe komt u erachter of er een uitvaartpolis is?

Bianca TangeNieuws

Uitvaartpolis - Eigen Stijl uitvaartzorg

Bij het regelen van een uitvaart is een van de eerste vragen: is er een uitvaartverzekering? Als u niets kunt vinden, hoe komt u er dan achter of er een uitvaartpolis is? En wat kunt u doen als u zelf een uitvaartpolis heeft maar deze niet meer kunt vinden? In deze blog geven we antwoord op deze vragen.

Eerste vakantie na overlijden van uw partner

Bianca TangeNieuws

Eerste vakantie na overlijden van uw partner - Eigen Stijl uitvaartzorg

Een eerste vakantie na het overlijden van uw partner, kan een fikse drempel zijn om overheen te stappen. Zelfs een nachtje in een hotel in eigen land, ziet u misschien als een berg tegenop. Of het nu gaat om een korte of lange vakantie, alleen, met uw kinderen of met vrienden, u kunt zich er een beetje op voorbereiden, met onze tips.

Omgaan met rouw en verlies

Bianca TangeNieuws

Omgaan met rouw en verlies

Wij gaven in onze vorige blog al een kleine tip over wat u kunt doen wanneer u klachten ervaart tijdens het rouwproces. Een rouwproces is voor iedereen anders, zelfs ten opzichte van rouw bij kinderen en volwassenen. Maar er zijn wel enkele tips voor het omgaan met rouw en verlies.

Lichamelijke klachten bij rouw

Bianca TangeNieuws

Lichamelijke klachten bij rouw

Tijdens rouw kunnen er symptomen de kop op steken. Bijvoorbeeld vermoeidheid en concentratieproblemen. Wat doet rouwen precies met ons lichaam? In deze blog leest u welke lichamelijke klachten bij rouw kunnen voorkomen.