Schrijf je Rouw

Bianca TangeNieuws

Schrijf je Rouw online programma

Schrijven kan helpen bij rouw en verlies. Hierbij kan het online programma Schrijf je Rouw een goede hulp zijn. Al schrijvend geef je ruimte aan waar het verlies je geraakt heeft, wat het met je gedaan heeft. Het helpt je om woorden te vinden, om dichter bij je gevoel te komen en geeft je zo grip op de chaos aan gevoelens en emoties die er kunnen zijn.

Moderne uitvaartnummers uit 2022

Bianca TangeNieuws

Moderne uitvaartnummers uit 2022

Ook in 2022 zijn er weer veel prachtige nummers uitgekomen. Hiertussen zitten ook heel veel geschikte nummers voor het afscheid van een dierbare. Ter inspiratie hebben wij een lijstje gemaakt met een aantal moderne uitvaartnummers uit 2022.

Rituelen bij een uitvaart

Bianca TangeNieuws

Rituelen bij een uitvaart

Iedere cultuur, religie of familie heeft zijn eigen rituelen rond de dood en de uitvaart. Hoe u u ‘moet’ gedragen bij dood en rouw is niet iets dat is aangeboren. Het enige wat aangeboren is, is het gevoel van verlies, het verdriet, het gemis. Alles er omheen zijn rituelen. Het maakt de rouw niet minder pijnlijk, maar rituelen bij een uitvaart kunnen u helpen om het verlies te verwerken.

Wat zet u op een verjaardagskaart voor iemand in rouw?

Bianca TangeNieuws

Verjaardagskaart voor iemand in rouw

Wat zet u op een verjaardagskaart voor iemand in rouw? Iemand die jarig is, maar net een dierbaar persoon heeft verloren, viert vaak zijn verjaardag niet of sober. Toch wilt u dan vaak de verjaardag niet stilzwijgend laten passeren. Om u op weg te helpen delen wij enkele tips voor wat u op de verjaardagskaart voor iemand in rouw kunt zetten.

Een graf ruimen, wat betekent dat? En wat gebeurt er met de grafsteen?

Bianca TangeNieuws

Een graf ruimen

Een graf huurt u vaak voor een bepaalde periode. Loopt deze periode af, dan kunt u er meestal voor kiezen om de periode te verlengen, of om het graf te laten ruimen. Kiest u voor dat laatste, dan wordt het graf klaargemaakt voor een nieuwe familie. In deze blog leggen we uit wat er gebeurt bij een graf ruimen, wat er gebeurt met de grafsteen en hoe u tastbare herinneringen kunt bewaren aan de plek.

Hoe werkt cremeren?

Bianca TangeNieuws

Hoe werkt cremeren - Eigen Stijl Uitvaartzorg

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een crematie. Ondanks dat het veel voorkomt, weten veel mensen toch niet helemaal precies hoe het in zijn werk gaat en roept het soms wat angst op. Dit is absoluut niet nodig. In deze blog geven wij antwoord op de vraag: Hoe werkt cremeren?

Rouwbloemen gebruiken na de uitvaart

Bianca TangeNieuws

Rouwbloemen gebruiken na de uitvaart

Bloemen spelen een belangrijke rol tijdens een uitvaart. Deze bloemen hoeft u niet weg te doen na het afscheid. Er zijn verschillende manieren om rouwbloemen te gebruiken na de uitvaart. Het kan zelfs op manieren die perfect aansluiten bij een liefdevolle herinnering. Wij verzamelden een aantal ideeën ter inspiratie.

Unieke manier van afscheid nemen: As uitstrooien met TOLAD

Bianca TangeNieuws

As uitstrooien met TOLAD - Eigen Stijl uitvaartzorg

Steeds meer mensen willen niet meer op een traditionele wijze begraven of uitgestrooid worden. Ook veel nabestaanden willen tegenwoordig op een persoonlijkere manier afscheid nemen. Daarom zijn veel mensen op zoek naar moderne alternatieven en een goed voorbeeld hiervan is TOLAD. TOLAD is een innovatieve wandelstok waarmee het mogelijk is om de as van een overledene al wandelend te verstrooien.

Ontwikkelingen rondom uitvaarten

Bianca TangeNieuws

Ontwikkelingen rondom uitvaarten

Vroeger was een uitvaart “strak geregeld”. Dit is al lang niet meer zo. In de loop der jaren zijn er ook veel ontwikkelingen rondom uitvaarten geweest. Wij hebben een aantal trends en ontwikkelingen rondom uitvaarten van dit moment op een rijtje gezet.