Huisdiercodicil

Bianca TangeNieuws

Huisdiercodicil - Eigen Stijl uitvaartzorg

Ook huisdieren blijven achter als hun baasje overlijdt. Het verschil met andere nabestaanden is dat huisdieren niet voor zichzelf kunnen zorgen. Een Huisdiercodicil biedt dan duidelijkheid voor een nieuw onderkomen.

Uitvaartmuziek voor een overleden moeder

Bianca TangeNieuws

Uitvaartmuziek voor een overleden moeder - Eigen Stijl uitvaartzorg

Muziek uitkiezen voor de uitvaart van een overleden dierbare kan best lastig zijn. Zo ook voor een overleden moeder. Welke muziek past bij uw overleden moeder en hoe kiest u een geschikt nummer? Wellicht kunnen enkele voorbeelden van vaak gekozen nummers bij de uitvaart van een overleden moeder u ook helpen.

Kenmerken van de laatste levensfase

Bianca TangeNieuws

Kenmerken van de laatste levensfase - Eigen Stijl uitvaartzorg

De laatste levensfase kan voor naasten erg zwaar zijn. Soms zelfs een beetje eng, omdat men niet goed weet, wat er hen te wachten staat. U weet vaak niet hoelang hij of zij nog te leven heeft. Toch zijn er enkele kenmerken van de laatste levensfase waaraan u kunt herkennen dat voor uw dierbare de laatste levensdagen naderen.

Thuis overlijden

Bianca TangeNieuws

Thuis overlijden - Eigen Stijl uitvaartzorg

Wanneer mensen terminaal ziek zijn, willen velen als het einde nadert, het liefst thuis overlijden. Dit vergt echter wel enkele belangrijke voorbereidingen van vrienden en/of familieleden. Wij hebben wat praktische zaken op een rijtje gezet. Dit kan u en uw naasten helpen ter voorbereiding op thuis overlijden.

Betekenis van rouwbloemen

Bianca TangeNieuws

Betekenis van rouwbloemen - Eigen Stijl uitvaartzorg

Wanneer u kiest voor het geven van rouwbloemen, of een rouwboeket, wilt u wellicht kiezen voor passende bloemen. Het is dan handig om wat meer te weten over de betekenis van rouwbloemen. Als u de betekenis van de verschillende rouwbloemen weet is het wellicht makkelijker om keuzes te maken.

Bloemen bij een uitvaart

Bianca TangeNieuws

Bloemen bij een uitvaart

Er zijn verschillende vormen van etiquette die gelden bij de uitvaart. Zo zijn er ook etiquette voor uitvaartbloemen. Deze etiquette kan u onder andere helpen bij het kiezen van geschikte bloemen voor de uitvaart. Wij vertellen u er hier graag iets meer over.

Catering bij een uitvaart

Bianca TangeNieuws

Catering bij een uitvaart

Na de afscheidsdienst is er indien gewenst, nog een mogelijkheid om even informeel samen te zijn. Hier komt ook vaak catering om de hoek kijken. Veel mensen zullen hierbij denken aan het serveren van koffie en cake. Echter is hierin veel meer mogelijk om ook dit persoonlijk te maken.

Gewrapte uitvaartkist

Bianca TangeNieuws

Gewrapte uitvaartkist - Studio Hemeltjelief Klaproos Vuurtoren

Wij stellen u graag voor aan Studio Hemeltjelief. Hier staat een persoonlijke uitvaart ook hoog in het vaandel. Laura van Hemeltjelief helpt u graag om samen dat mooie laatste eerbetoon te realiseren middels een gepersonaliseerde grafkist. Een gewrapte uitvaartkist die iets vertelt over uw dierbare en kan bijdragen aan die fijne herinnering.

Afscheid met een koets

Bianca TangeNieuws

Afscheid met een koets- Eigen Stijl uitvaartzorg

‘Doe maar een mandje en een koetsje’
Anja mocht enige tijd geleden een afscheid met een koets verzorgen inclusief een tour door de binnenstad. Dit was een zeer bijzonder afscheid en een hele ervaring. Dit deelt zij graag met u.

Langdurige rouwstoornis, een erkende aandoening vanaf heden

Bianca TangeNieuws

Langdurige rouwstoornis erkend - Eigen Stijl uitvaartzorg

Sommige nabestaanden lopen tijdens hun rouwproces tegen veel dingen aan en kunnen zich moeilijk aanpassen aan de veranderingen na het overlijden van zijn of haar dierbare. Men spreekt dan over een langdurige rouwstoornis. Deze is vanaf heden officieel erkend als psychische aandoening. Voor nabestaanden die het, ook na langere tijd, niet lukt om het leven weer op te pakken, kan dit een opluchting zijn.