Unieke manier van afscheid nemen: As uitstrooien met TOLAD

Bianca TangeNieuws

As uitstrooien met TOLAD - Eigen Stijl uitvaartzorg

Steeds meer mensen willen niet meer op een traditionele wijze begraven of uitgestrooid worden. Ook veel nabestaanden willen tegenwoordig op een persoonlijkere manier afscheid nemen. Daarom zijn veel mensen op zoek naar moderne alternatieven en een goed voorbeeld hiervan is TOLAD. TOLAD is een innovatieve wandelstok waarmee het mogelijk is om de as van een overledene al wandelend te verstrooien. Op deze pagina leest u meer over deze unieke manier van afscheid nemen en vindt u meer informatie over de regelgeving op het gebied van het uitstrooien van as.

Hoe as uitstrooien met TOLAD?

De TOLAD is een bijzondere wandelstok. De wandelstok is hol van binnen waardoor er ruimte is voor de as van een overledene. Aan de onderkant van de wandelstok bevindt zich een verstrooimechaniek. Bij iedere stap wordt dit verstrooimechaniek ingedrukt en komt er een dotje as vrij. Hierdoor wordt de as van een overledene tijdens een wandeling van ongeveer 2 kilometer (afhankelijk van hoe lang en hoe vaak u het verstrooimechaniek indrukt) geleidelijk verstrooid.

De voordelen van TOLAD

Het feit dat de as tijdens een TOLAD afscheidswandeling niet in één keer vrijkomt, biedt verschillende voordelen. Ten eerste kunnen nabestaanden hierdoor allemaal actief deelnemen aan het verstrooien. Iedere nabestaande kan namelijk een stukje wandelen met de wandelstok. Ten tweede kunnen nabestaanden rustiger afscheid nemen. De wandelstok wordt tijdens de wandeling namelijk geleidelijk iets lichter waardoor nabestaanden hun geliefde langzaam loslaten. Tot slot is het ook beter voor het milieu dat er geen plakkaat as achterblijft na de verstrooiing. De kleine dotjes die bij iedere stap vrijkomen kunnen namelijk sneller opgenomen worden door de natuur.

Waar kunt u as uitstrooien in Zeeland?

Een geschikte locatie wordt ten eerste niet druk bezocht zodat u op een rustige wijze afscheid kunt nemen. Ten tweede vinden veel nabestaanden het prettig om een locatie te kiezen die een bijzondere betekenis had voor de overledene. Zeeland heeft verschillende As uitstrooien met Tolad - Eigen Stijl uitvaartzorgmooie natuurgebieden waar het mogelijk is om te wandelen met een TOLAD wandelstok. Maar liefst 7500 hectare grond is in handen van Staatsbosbeheer waaronder ruim 400 kilometer aan ruiter-, fiets- en wandelroutes. TOLAD werkt op een prettige manier samen met Staatsbosbeheer. Hierdoor is het op veel grond van Staatsbosbeheer mogelijk om as uit te strooien.

In welke gemeenten in de provincie Zeeland is het mogelijk om as uit te strooien?

De provincie Zeeland bestaat uit verschillende gemeenten. As verwandelen met een TOLAD wandelstok is mogelijk in veel gemeenten in de provincie Zeeland. Veel gemeenten hebben namelijk niets vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening wat betekent dat het uitstrooien van as op gemeentegrond niet is verboden. Wanneer u meer wil weten over de regelgeving betreffende as verstrooien dan kunt u het beste een kijkje nemen op de website.

Eigen Stijl uitvaartzorg

Eigen Stijl uitvaartzorg onderscheidt zich op twee vlakken van veel andere uitvaartondernemers. Ten eerste biedt Eigen Stijl uitvaartzorg een persoonlijke benadering waardoor er extra aandacht is voor de wensen van de overledene en de nabestaanden. Ten tweede tracht Eigen Stijl uitvaartzorg de kosten zo laag mogelijk te houden. Deze twee waarden van Eigen Stijl uitvaartzorg passen goed bij TOLAD. Met TOLAD is het namelijk mogelijk om op een zeer persoonlijke manier afscheid te nemen en zit u niet vast aan terugkerende kosten voor bijvoorbeeld een graf of urn. Als u er voor kiest om afscheid te nemen van een geliefde door een TOLAD afscheidswandeling te maken dan kan Eigen Stijl uitvaartzorg u hierbij helpen. Heeft u nog vragen over TOLAD zelf dan kunt u uiteraard contact met Tolad opnemen. De contactgegevens vindt u hier op de website